JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sanner lover ansatte mindre rapportering

Kommunalministeren lover mindre rapportering. Unio peker på problemer.
Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) 
Unio-leder Anders Folkestad på Unios tariffkonreranse på Holmenkollen Park hotell.

Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) Unio-leder Anders Folkestad på Unios tariffkonreranse på Holmenkollen Park hotell.

Torgny Hasås

torgny@lomedia.no

Da kommunalminister Jan Tore Sanner holdt innledning på Unios tariffkonferanse i Oslo lovte han å kutte ned på antall mål som skal rapporteres.

Han fortalte at i hans eget departement hadde antall mål som skal rapporteres, blitt doblet i løpet av få år, før han ble statsråd.

– Man blir ikke dobbelt så god med dobbelt så mange mål, slo Sanner fast. Han understreket at dette også skal gjelde sykepleiere og lærere.

– Vi vil ha mindre rapportering, gå til kamp mot tidstyvene. Vi vil gjerne ha rapporter om tidstyver. Det er de eneste rapportene vi vil ha flere av.

Problemer i Sandefjord

Da det ble tid for spørsmål, fikk han spørsmål fra nestleder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, om situasjonen ved Haukerød skole i Sandefjord. Der har to lærere ved skolen nektet å levere alle de rapportene som kommunen krever. Kommunen som er styrt av Høyre har svart med å true de to med oppsigelse.

Sanner svarte at han ikke ville ikke gå inn i en konkret vurdering.

– Men jeg ser at det er to ulike vurderinger, og at ordføreren i Sandefjord vil se nærmere på saken, sa kommunalministeren.

– Jeg skjønner at Sanner ikke kan gå inn i den konkrete saken. Men dette er et eksempel på at nasjonale prioriteringer blir torpedert i den kommunale styringen, sier Handal til LO-Aktuelt.

Handal har lang erfaring fra osloskolen. Han mener at i Oslo, som også er en høyrestyrt kommune, er det innført et uvettig rapporteringsregime.

– Men situasjonen i Sandefjord kommune er annerledes fordi der er det et etisk dilemma. Lærerne som ikke vil rapportere, mener at en slik rapportering vil gå ut over deres elever, sier Handal.

Etterlyser tydlighet

Sanner vil heller ikke kommentere situasjonen i osloskolen.

– Du må nesten snakke med byrådslederen i Oslo om dette, svarer han på LO-Aktuelts spørsmål.

Leder i Unio, Anders Folkestad, mener at tida nå er inne for regjeringa å bli konkret.

– Nå har regjeringa sittet i 100 dager, nå er det på tide å bli tydeligere. Det holder ikke å si lokalt selvstyre hver gang en kommer fram til spenninga mellom kommunale og sentrale avgjørelser, sier Folkestad til LO-Aktuelt.

I salen spurte lederen av Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad:

– Finnes det noen e-postadresse hvor en kan rapportere inn tidstyvene?

– Nei, det finnes ikke noen felles adresse, for politiets vedkommende er riktig adresse justisministeren, lød svaret.

Annonse

Flere saker

Annonse