JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Luftfart

SAS-piloter i Bergen mener arbeidsforholdene utgjør fare for sikkerheten

Arbeidsforholdene for utelandske piloter på Flesland truer sikkerheten, mener Norske SAS-flygeres forening. Nå har de varslet luftartsmyndighetene.
Norske SAS-flygeres forening (NSF) mener de utenlandske pilotenes arbeidsforhold på Flesland truer sikkerheten.

Norske SAS-flygeres forening (NSF) mener de utenlandske pilotenes arbeidsforhold på Flesland truer sikkerheten.

Tormod Ytrehus

– Jeg kan bekrefte at NSF har sendt inn en bekymringsmelding etter føre-var-prinsippet og som en del av vårt proaktive arbeid med flysikkerhet. Utover det ønsker jeg ikke kommentere dette nå, skriver leder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening til Bergens Tidende.

I meldingen NSF sendte til Luftfartstilsynet i Norge og Transportstyrelsen i Sverige fredag i forrige uke heter det at situasjonen på Bergen-basen i SAS Link «nå er så tilspisset at NSF ikke hadde noe annet valg enn å sende en bekymringsmelding knyttet til flysikkerheten».

Foreningen mener blant annet arbeidsgiveren har brutt løftene de ga da utenlandske piloter ble ansatt i SAS Link på Flesland.

«Resultatet av dette er at vi har et antall piloter som nå befinner seg i en situasjon hvor det må settes spørsmålstegn ved både deres helse og deres skikkethet til å fly. Noen er allerede sykmeldt», skriver fagforeningen.

– Flysikkerhet er uten forbehold SAS' høyeste prioritet, og arbeidskontrakter og arbeidstider er strengt regulert av European Aviation Safety Agency. Vi er kjent med brevet og vi vil diskutere det i dertil egnede forum, skriver pressesjef Tonje Bjerve Sund i SAS Norge til avisen.

Annonse
Annonse