JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstres landsmøte 2019:

Senterpartiet slår tilbake mot Trine Skei Grandes kritikk

Senterpartiet mener Venstre-lederen harsellerer med og karikerer Senterpartiet. Ufint, mener Sp-topp Marit Arnstad.
Marit Arnstad reagerer på at Trine Skei Grande karikerer et annet parti slik hun gjorde i landsmøtetalen sin.

Marit Arnstad reagerer på at Trine Skei Grande karikerer et annet parti slik hun gjorde i landsmøtetalen sin.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

HELL: Det startet i «Politisk kvarter» på morgenen og fortsatte i landsmøtetalen til Venstre-leder Trine Skei Grande. Venstre-lederen tok en rekke oppgjør med Senterpartiet.

– Skal jeg være helt ærlig, synes jeg det er litt smått av en statsråd og partileder å karikere et annet parti på denne måten, sier parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad til FriFagbevegelse.

Stenge grensen

Det er spesielt to ting hun reagerer på, i uttalelser om klima og EØS. «Dette er altså Senterpartiets løsning for å bygge landet: Sette bilen på tomgang og stenge grensene».

– Trine Skei Grande vet utmerket godt at vi ikke mener vi skal stenge grensene. At hun karikerer oss om hvilken type handelsforbindelse vi kan og bør ha, bør hun føle seg for god til. Hun vet like godt som oss at vi alltid har hatt en åpen økonomi og skal fortsette med det, sier Marit Arnstad.

– Så hekter hun oss på et utsagn fra lederen i næringskomiteen som har sagt at han lar bilen gå på tomgang hver gang Ola Elvestuen prater. Hun sa i tillegg at hun hadde skjønt det hvis det var en elbil. Men det er faktisk det han (Geir Pollestad, red. anm.) har, legger Marit Arnstad til.

Arbeidsliv utelatt

Senterpartiets parlamentariske leder mener det må være lov å diskutere klimapolitikken og at det må være lov å stille spørsmål om hva som er de mest økonomiske tiltakene.

– At man legger på avgifter uten at det gir store kutt, skaper økonomiske skjevheter i landet. Det svekker faktisk legitimiteten til klimasaken, mener hun.

– Vi har stilt spørsmål ved i hvilken grad økningen i drivstoffavgiften er et klimatiltak, og har ment at det kanskje også kan ha en sosial og geografisk slagside. Det er en fair debatt. I forhold til denne debatten burde en statsråd og partileder heller komme med saklig argumentasjon i stedet for å karikere oss på denne måten, sier Arnstad.

Marit Arnstad reagerer også på at Venstre-lederen ikke komme med et eneste ord om norsk arbeidsliv.

– At hun bruker så mye tid på Senterpartiet eller et annet parti for den saks skyld, er et svakhetstegn, mener Marit Arnstad.

Annonse
Annonse