JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vannkraft:

Skjermingsfradraget i vannkraftbeskatningen må økes, mener EL og IT Forbundet

Det er uaktuelt å støtte en svekkelse av det offentlige eierskapet til vannkraftressursene, skriver forbundet i sitt høringssvar.
En av kommunene som blir berørt av Sanderud-utvalgets forslag er Sanddal kommune. Her fra et av kommunenes kraftverk med ordfører Arne Sandnes i forgrunnen.,

En av kommunene som blir berørt av Sanderud-utvalgets forslag er Sanddal kommune. Her fra et av kommunenes kraftverk med ordfører Arne Sandnes i forgrunnen.,

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

EL og IT Forbundet har levert høringsforslag til Sanderudutvalgets innstilling til skattlegging av vannkraftverk. Utvalget la 30. september fram sin innstilling til finansminister Siv Jensen (Frp).

Utvalget foreslår følgende: Å øke grunnrenteskatten til staten, at de konsesjonsbaserte ordningene med konsesjonskraft og konsesjonsavgifter til kommunene avvikles og at kommunenes inntekter fra eiendomsskatten reduseres vesentlig.

Hovedpoenget til EL og IT forbundet er at de mener skjermingsfradraget i vannkraftbeskatningen må økes. Det er målrettet og vil utløse flere investeringer i vannkraftnæringen, uten at kommunene fratas inntekter.

– Dessuten er det uaktuelt for oss å støtte en svekkelse av det offentlig eierskapet til vannkraftressursene, slik utvalget legger til grunn for sine endringsforslag, skriver EL og IT forbundet.

Les hele høringssvaret her

Annonse
Annonse