JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021:

Smil og latter på Senterpartiets valgvake: – Det er mye å rydde opp i og vi er klare

Etter en nedgang i slutten av valgkampen, er det både smil og latter i Senterpartiet igjen.
NY KURS: 2. nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim i Senterpartiet lover en ny kurs med det flertallet som ser ut til å materialisere seg.

NY KURS: 2. nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim i Senterpartiet lover en ny kurs med det flertallet som ser ut til å materialisere seg.

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

Gleden var stor da partiet rundt klokken 22 i kveld hadde styrket seg og lå an til å få mange flere mandater.

– Nå skal det endelig bli en ny kurs i landet. Vi skal skru opp kampen mot sosial dumping og løsarbeidersamfunnet og stanse de økte forskjellene, sa en optimistisk og glad Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim 2. nestleder i Sp, da de første prognosene kom.

Støre kan juble: Norge skifter fra blått til rødt

Åstedet for Sps valgvake var neppe tilfeldig valgt. Omgitt av gamle bøker, grønne lys på små runde bord og høyt under taket med slagordet «Sp – Nært folk» hadde et par hundre partifeller samlet seg i det gamle Deichmanns bibliotek i Oslo sentrum.

En svært engasjert nestleder, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, som vanligvis er fylkespolitiker i Viken, sier til Frifagbevegelse.no at de vil i regjering for å gjennomføre tillitsreform og få på plass Viken-, Oslo- og Telemarksmodellen på nasjonalt plan.

– Det er mye å rydde opp i og vi er klare, sa hun.

– Sp er fagforeningenes beste venn

En av dem som jublet mest over Sps fremgang i kveld er Rune Svendsen, lokallagsleder i Vestre Aker Senterparti og også aktivt medlem i LO-forbundet Norsk Sjømannsforbund.

Han er fagforeningsmann på sin hals og mener valget slik det nå ligger an er en stor seier for arbeidsfolk i Norge.

– Jeg er så glad for at Sp nå vil sikre sjøfolks rettigheter og bevare nettolønnsordningen og sørge for gode arbeidsforhold og norske lønninger på norsk sokkel. Vi skal bevare kompetanse i den maritime bransjen vi har. Sp er fagforeningene og sjøfolkenes venn, sa han.

KAMPSAKER: Jarle Kanaris (t.v.) og Rune Svendsen i Vestre Aker Senterparti har store forventninger til hva Sp kan få til i regjering.

KAMPSAKER: Jarle Kanaris (t.v.) og Rune Svendsen i Vestre Aker Senterparti har store forventninger til hva Sp kan få til i regjering.

Nina Hanssen

Vil redde drosjenæringa

Også partikollega Jarle Kanaris, styremedlem i Vestre Aker Senterparti og som driver en taxisentral i Oslo, er superglad i kveld og har store forventninger til en ny regjering.

– Sp ønsker å gjøre slutt på markedstenkningen og liberaliseringen som først og fremst Høyre, Frp og Venstre står for. Solberg-regjeringen har ødelagt en hel drosjenæring ved å åpne for sosial dumping satt i system, sa han.

Nå må dette reverseres slik at vi får gode lønns og arbeidsbetingelser igjen, sier han.

– Vi må få slutt på den utviklingen vi har sett der de har sluppet løs multinasjonale App-selskaper som bare har som mål å sende pengene ut av landet i stedet for å ivareta eksisterende drosjenæring. Dette er en næring som også har vært viktig for mange innvandrere som har sett på dette som en måte å integrere seg raskt, sier Kanaris.

Han peker på at dereguleringen har ødelagt muligheten for å satse på drosjenæringa.

– Jeg snakker daglig med innvandrere som har sett på drosjenæringen som en måte å integrere seg og sørge for familieøkonomien da det ikke lenger er mange lavterskeltilbud, sier han.

Han vil ha en ny lov for drosjenæringa.

– Nå skal vi lage verdens beste drosjelov som sikrer samfunnets interesser, gode kundeopplevelser, strengere vandelskrav og kompetansekrav til sjåfører og gjeninnføre kompetansekrav for løyvehaver. Dette SKAL oppfylles av en rødgrønn regjering, sier Kanaris.

JUBEL: Senterpartiets valgvake i Oslo jublet høyt da tallene begynte å komme inn utover kvelden.

JUBEL: Senterpartiets valgvake i Oslo jublet høyt da tallene begynte å komme inn utover kvelden.

Nina Hanssen

Annonse
Annonse