JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solberg glad for heiagjeng for kvinnelige regjeringssjefer

Mange har delt bilder i sosiale medier over land med kvinnelige regjeringssjefer som har klart seg bra i koronakrisen. Hyggelig, synes Erna Solberg (H).
Statsminister Erna Solberg er en av flere kvinnelige statsledere som hylles for sin innsats mot koronaviruset.

Statsminister Erna Solberg er en av flere kvinnelige statsledere som hylles for sin innsats mot koronaviruset.

Ole Palmstrøm

Solberg påpekte at det også er mange mannlige statsministre som har gjort en god jobb med koronakrisen, da hun fikk spørsmål fra NTB på regjeringens pressekonferanse torsdag.

Det er ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom kjønn og måten landet har taklet krisen på, understreket hun.

– Det er fint at det er en heiagruppe i sosiale medier for kvinnelige ledere, for vi er for få på nasjonalt plan, sa Solberg.

Styringskultur

Selv om det ikke nødvendigvis er en sammenheng mellom kjønn og krisehåndtering, antyder hun et lite poeng:

– Det kan være at det blir valgt kvinnelige ledere i land med aksept for litt mindre macho … eller en litt annen styringskultur. Det kan være en forklaring, sa hun.

Tysklands Angela Merkel, Danmarks Mette Frederiksen, Finlands Sanna Marin, Islands Katrin Jakobsdottir, New Zealands Jacinda Ardern og Taiwans Tsai Ing-wen trekkes fram i en artikkel fra magasinet Forbes – som også omtaler Erna Solbergs håndtering av koronautbruddet.

Snakker til barna

Artikkelen viser til at Solberg har holdt egne pressekonferanser for barn der voksenreportere ikke har adgang. Hun bruker TV til å snakke direkte til barna, og tar seg tid til å forklare hvorfor det er ok om man er redd.

«Originaliteten og det åpenbare i ideen tar pusten fra en.» heter det i artikkelen.

Annonse
Annonse