JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spesialrådgiver i LO vil på Stortinget

Arvid Ellingsen tar opp kampen om en plass på Stortinget etter neste valg. Han har sagt ja til å stille for SV i Oslo.
Arvid Ellingsen vil kjempe for en plass på Stortinget neste år.

Arvid Ellingsen vil kjempe for en plass på Stortinget neste år.

André Kjernsli

helge@lomedia.no

Spesialrådgiver i LO, Arvid Ellingsen (47), er foreløpig foreslått på fjerdeplass på neste års stortingsvalgliste for SV i Oslo.

I dag har Oslo SV tre representanter på Stortinget. Kari Elisabeth Kaski, Marian Hussein og Andreas Sjalg Unneland.

Kaski har varslet at hun ikke stiller som kandidat ved neste korsvei. Hussein og Sjalg Unneland har sagt at de vil ta en ny periode.

Sunniva Holmås Eidsvoll er sterkt ønsket som Kaskis erstatter på lista.

SV i regjering

Arvid Ellingsen er spesialrådgiver i LO, i tillegg til at han er valgt som leder av Nasjonalt fagskoleråd.

Han satt fire år i bystyret i Oslo for SV. Han er en forkjemper for en bred allianse på venstresiden og har lenge ment at SV må bli en del av regjeringen.

– Da kan vi endre Norge i en rødgrønn retning, sier Arvid Ellingsen.

Han mener det kan være et realistisk mål å få inn fire representanter fra Oslo SV på Stortinget.

– I alle fall i beste fall. Det skal vi klare gjennom å kjøre på våre kjernesaker. Hos oss får du Rødt, MDG og SV i ett eneste parti, sier Arvid Ellingsen til FriFagbevegelse.

Som politiker ønsker han å involvere og aktivere ulike miljøer, som verktøy for å både forankre, utøve og synliggjøre politikken som SV står for overfor de mange.

Grønne verdier

Ellingsen mener det grønne skiftet handler om å nå Norges klimamål, og bygge ny grønn industri innen nye næringer, som flytende havvind.

Det røde skiftet mener han handler om et Norge hvor du ikke blir blakk hvis du må gå til tannlegen, der SFO er gratis, og der fellesskapet er der for hver eneste en av oss hvis jobben ryker eller helsa skranter.

Faglig utvalg i SV har hatt møte, og stiller forslag om tidligere leder for NTL Forsvar, Stina B. Hassel som sidestilt kandidat i tillegg til Ellingsen.

Warning
Annonse
Annonse