JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp-topp åpner for SV-samarbeid: – En reell problemstilling

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen utelukker ikke et regjeringssamarbeid mellom Senterpartiet og SV.
Per Olaf Lundteigen

Per Olaf Lundteigen

Nanna Aanes Wolden

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet har vært tydelig på at de ønsker en regjering sammen med Arbeiderpartiet. Likevel er det mye som tyder på at Ap og Sp er avhengig av SVs støtte for å ha et stortingsflertall bak seg etter valget.

Selv om Vedum har uttrykt ønsket sitt, mener Lundteigen at ønsket ikke skal danne et inntrykk av at partiet har lukket døra for SV, skriver NRK.

– Om det ikke blir flertall for en Sp/Ap-basert regjering, må vi diskutere om det er klokest å ha en mindretallsregjering eller en flertallsregjering med SV, sier han.

Et regjeringssamarbeid med SV er en reell problemstilling å diskutere, mener Lundteigen. Men et eventuelt samarbeid må diskuteres når valgresultatet er klart.

– Det er ikke aktuelt å gå i regjering med noen av de nåværende regjeringspartiene. Det er ikke aktuelt med Rødt eller MDG. Det er ett parti vi snakker om, og det er SV, sier han.

Arbeiderpartiets plan er en flertallsregjering bestående av Ap, Sp og SV.

«Man trenger ikke oppholde seg lenge med senterpartister før misnøyen mot SV pipler fram», skriver Jo Moen Bredeveien

Annonse
Annonse