JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stadig flere mener Norge var dårlig forberedt på en pandemi

Tre av fire nordmenn mener Norge ikke var godt nok beredt til å håndtere en pandemi før koronaen inntraff.
Regjeringen, her ved helseminister Bent Høie, har blitt kritisert for at Norge ikke var bedre forberedt på koronapandemien.

Regjeringen, her ved helseminister Bent Høie, har blitt kritisert for at Norge ikke var bedre forberedt på koronapandemien.

Leif Martin Kirknes

Kun 18 prosent mener landet var godt nok forberedt, mens resten er usikre. For ett år siden svarte 33 prosent av beredskapen var tilstrekkelig.

– Selv om Norge har klart seg langt bedre i pandemien enn de fleste land, er nordmenn mer skeptiske i år enn i fjor til hvor godt Norge var beredt på å håndtere en pandemi, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Samtidig svarer 64 prosent at de har tillit til informasjon som gis av regjeringen, noe som er økning på 3 prosentpoeng siden juni. 11 prosent har ikke tillit, mens resten er usikre.

68 prosent har tillit til informasjon som gis av helsemyndighetene. Det er en oppgang på 2 prosentpoeng fra juni. 20 prosent har ikke tillit.

Annonse
Annonse