JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsråd Sanner skal forenkle og samordne

Statsråd Jan Tore Sanner skal avbyråkratisere offentlig sektor, men sier det ikke nødvendigvis vil føre til færre byråkrater.
SAMORDNE: Jan Tore Sanner (H) er ny Kommunal- og moderniseringsminister.

SAMORDNE: Jan Tore Sanner (H) er ny Kommunal- og moderniseringsminister.

Kristian Brustad

anders.hauge.eltvik@lomedia.no

Høyres Jan Tore Sanner tok over to statsrådskontorer i ettermiddag, men er ikke redd det nye superdepartementet blir for stort. Han får ansvaret for Kommunal- og regionaldepartementet, samt mye av det gamle Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Det innebærer også statsforvaltningen, og Sanner tar med det over for Rigmor Aasrud som de statsansattes øverste arbeidsgiver.

Han legger vekt på å utvikle de ansatte i statsforvaltninga:

– Jeg er opptatt av at jeg skal videreføre den gode statsforvaltninga vi har. Her er det veldig mye dyktige folk. Jeg er opptatt av gode ledelse, tillit, kompetanse og utvikling. Så vil jeg jobbe med hvordan vi kan forenkle og samordne de mange dyktige medarbeiderne, sier han.

– Vil avbyråkratiseringen føre til færre byråkrater?

– Ikke nødvendigvis. Jeg vil lytte de råd jeg får fra fagorganisasjonene og ansatte på hva vi kan gjøre for at de kan bruke mer av arbeidsdagene sine på å utføre faget sitt, sier Sanner.

Avtroppende kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) poengterte at Sanner overtar et lojalt og kompetent embetsverk, som vil støtte ham på en veldig god måte.

Sanner sier seg enig i dét:

– Jeg vet jeg kommer til et veldig kompetent departement. Vi ønsker mer samhandling og større gjennomføringsevne. Nå får vi en unik mulighet til å se statsforvaltninga og IKT sammen med kommunereformen vi skal gjennomføre. Jeg har veldig stor tro på det, sier han.

Han er ikke redd for at et departement med 400 ansatte blir for stort for én statsråd.

– Jeg vet at de 400 er klar til å samarbeide, og jeg er overbevist om at vi skal få til det. Jeg lover å forenkle og avbyråkratisere, og er opptatt av at de ansatte skal få tid og rom til faget sitt og at det skal bli enklere for innbyggerne å forholde seg til det offentlige, sier han.

Om konkurranseutsetting nøyde Sanner seg med å si at han «skal se på hvilke virkemiddel» han vil bruke, men understreket at konkurranse er sunt og at samarbeid mellom offentlig og private er bra.

Annonse
Annonse