JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aleris-saken:

Stendi anker til Høyesterett

Omsorgsselskapet Stendi anker dommen fra Borgarting lagmannsrett, hvor 22 omsorgsarbeidere fikk tilkjent over 24 millioner kroner i etterbetaling.
AVSLUTNING:  Nær samtlige saksøkere tilstede i rettssalen under behandlingen i lagmannsretten i 2019.

AVSLUTNING: Nær samtlige saksøkere tilstede i rettssalen under behandlingen i lagmannsretten i 2019.

Werner Juvik

Selskapet, som tidligere het Alergis Ungplan & Boi, har anket til Høyesterett etter dommen i Borgarting lagmannsrett i slutten av juni.

Lagmannsretten ga 22 omsorgsarbeidere i Stendi medhold i at de hele tiden har vært arbeidstakere, til tross for at de har blitt behandlet som oppdragstakere eller selvstendig næringsdrivende. Stendi ble videre dømt til å betale omsorgsarbeiderne om lag 24,1 millioner kroner pluss betydelige forsinkelsesrenter og til å betale sakskostnader på rundt 17,5 millioner kroner.

Ankesak mot velferdsgiganten: 22 omsorgsarbeidere kan juble etter seier mot Stendi i retten

Det var Skatt Øst som i 2016 avdekket at selskapet rettslig skyldte staten et beløp i hundremillionerklassen for ikke å ha betalt arbeidsgiveravgift.

Rørsla: Anne har ofra mye i Aleris-saken

De anker dommen som gjelder etterbetalingskravene om lønn og feriepenger som flertallet i lagmannsretten tilkjente saksøkerne.

Bakgrunn: Omsorgsarbeiderne kan bli tilkjent millioner i etterbetaling for overtid, feriepenger og pensjon. I dag faller dommen mot Stendi

– Vi mener blant annet et etteroppgjør må baseres på de vilkår som den enkelte ankemotpart ville hatt som ansatt i Stendi og hvor det høyere konsulenthonoraret som er utbetalt for de samme timene må tas hensyn til ved beregningen av slik krav, sier advokat Eirik Edvardsen i Sands på vegne av Stendi om ankeavgjørelsen.

Ann Tove ble nektet fast stilling i Stendi. Så ble hun leid tilbake fra et vikarbyrå.

Annonse

Flere saker

Annonse