JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stig Johannessen (56) ny leder av Skolelederforbundet

Stig Johannessen (56) er ansatt som ny leder av Skolelederforbundet. Han tar over etter Solveig Hvidsten Dahl.
Stig Johannessen, leder i Skolelederforbundet.

Stig Johannessen, leder i Skolelederforbundet.

Skolelederforbundet

Johannessen har sittet i forbundets sentralstyre i foregående periode. Han har blant annet bakgrunn som leder i Forsvaret og som rektor i videregående opplæring.

Han mener det viktigste satsingsområdet for Skolelederforbundet fremover blir å påvirke sentrale myndigheter og skoleeiere til å gi lederne rammebetingelser som står i et bedre samsvar med oppgavene som skal løses.

– Vi ser et økt press på ledere i opplæringssektoren. Det er stadige forventninger til å løse flere oppgaver, samtidig som ressursene på mange måter blir mindre og færre, sier Johannessen.

Han påpeker at ledere i oppvekstsektoren er forventet å løse et bredere spekter av samfunnsoppgaver enn før, samtidig som at rene forvaltningsoppgaver har blitt flere.

– I tillegg ønsker både lærere og ledere selv at lederne i større grad kan følge opp det pedagogiske arbeidet, tilføyer han.

• Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse