JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stor andel med innreisetillatelse jobber i verft ved kysten

Drøyt halvparten av utenlandske arbeidere som har fått innreisetillatelse i år, er gitt til bedrifter i Vestland, Møre og Romsdal og Rogaland.
Næringsministeren viser til viser til at 5.620 av 9.604 innreisetillatelser har vært til arbeidsplasser i distriktene og langs kysten. (Illustrasjonsfoto)

Næringsministeren viser til viser til at 5.620 av 9.604 innreisetillatelser har vært til arbeidsplasser i distriktene og langs kysten. (Illustrasjonsfoto)

Håvard Sæbø

– Jeg er bekymret på vegne av næringslivet, som har gått altfor lenge uten all den arbeidskraften de trenger for å opprettholde normal drift, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til NTB. Hun mener dette vil nyansere inntrykket rundt smitte og utenlandske arbeidere.

Nybø viser til detaljer som viser at 5.620 av 9.604 innreisetillatelser har vært til arbeidsplasser i distriktene og langs kysten. Det har blant annet vært livsviktig for å holde norske verft i gang.

Fram til. 10. mai er det samtidig gitt innreise til 909 utenlandske arbeider der fylker ikke angitt. Det er gitt innreise til 255 i Oslo og 743 i Viken. Trøndelag 593, Vestfold og Telemark 331, Innland 326, Nordland 318, Troms og Finnmark 280 og Agder 229.

Annonse
Annonse