JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre måtte «sparke» statsråder: Ingen gikk av frivillig

– Alle mine statsråder ønsket å fortsette i regjering, innrømmet statsminister Jonas Gahr Støre på sin pressekonferanse etter ekstraordinært statsråd.
Anniken Huitfeldt er en av statsrådene som må forlate regjeringa.

Anniken Huitfeldt er en av statsrådene som må forlate regjeringa.

Annika Byrde / NTB

helge@lomedia.no

Anniken Huitfeldt, Bjørnar Skjæran, Sigbjørn Gjelsvik og Marte Mjøs Persen måtte mandag forlate regjeringen.

De har en ting felles; Alle ville egentlig fortsette.

– Samtalene med de statsrådene som må gå har ikke vært enkle. Men det er samtidig et uttrykk for at de har hatt stor arbeidskapasitet, vilje og motivasjon til å jobbe for oss. Det tror jeg de tar med seg til Stortinget, sa Jonas Gahr Støre.

Med skiftene som kom mandag, ser Jonas Gahr Støre framover.

– Nå har vi fornyet regjeringslaget med sju nye statsråder, hvorav to er helt nye. I sum er det en god blanding av kontinuitet, erfaring og fornyelse. Dette er et godt lag for tiden framover, sa Jonas Gahr Støre.

Han er spesielt opptatt av å inn en ny generasjon i norsk politikk.

Med Andreas Bjelland Eriksen som ny klima- og miljøminister, har regjeringen nå tre medlemmer som overlevde terroren på Utøya 22. juli i 2011. Både den nye arbeids- og inkluderingsministeren Tonje Brenna, næringsminister Jan Christian Vestre og altså Bjelland Eriksen.

Aktuell: Dette er Støre-regjeringens nye mannskap

Jonas Gahr Støre presenterer de nye statsrådene etter ekstraordinært statsråd på Slottet.

Jonas Gahr Støre presenterer de nye statsrådene etter ekstraordinært statsråd på Slottet.

Jonas Fagereng Jacobsen

For LO sin del går Samra Akhtar av som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, mens Gunn Karin Gjul får en stor portefølje som statssekretær i det nye digitaliserings- og forvaltningsdepartementet.

Hun skal fortsatt jobbe med tillitsreformen.

Wegard Harsvik fortsetter som statssekretær på Statsministerens kontor, mens Ellen Bakken, som har solid LO-bakgrunn er ny statssekretær i arbeids- og inkluderingsdepartementet.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier til FriFagbevegelse at det er statsministerens privilegium å gjøre de endringer han mener det er behov for i regjeringen.

 – Jeg vil takke for innsatsen til de som nå går ut av regjeringen. Vi i LO har jobbet tett og samarbeidet godt med Marte, Anniken og Bjørnar, som alle er dyktige politikere. Samtidig vil jeg gratulerer de som nå får nye rolle i regjeringen, sier hun i en kommentar til FriFagbevegelse.

– Tonje Brenna er en av dem. Hun blir ny arbeidsminister, som er et viktig område for LO. Tonje kommer til å gjøre en formidabel jobb som arbeidsminister. Hun er en god alliert for oss i LO, og støtter helhjertet opp om arbeidslinja, som er så viktig for å sikre full sysselsetting, sier Peggy Hessen Følsvik.

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, ser fram til et godt samarbeid spesielt med den nye arbeidsministeren og klimaministeren.

– Både Brenna og Bjelland Erikssen blir statsråder på områder som er svært viktig for våre medlemmer, men også for framtida til hele norsk industri både til havs og på land. Vi har samarbeidet godt med begge i de posisjonene de har hatt i regjering til nå, og jeg er trygg på at vi skal ha et minst like godt samarbeid framover, sier Frode Alfheim til FriFagbevegelse.

Warning
Annonse
Annonse