JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre vil ikke sette sluttdato for økt arbeidsgiveravgift

Men understreker fortsatt at den er midlertidig.
Statsministeren vil ikke si når den midlertidige økningen i arbeidsgiveravgift skal fases ut.

Statsministeren vil ikke si når den midlertidige økningen i arbeidsgiveravgift skal fases ut.

Jan-Erik Østlie

marius.helge.larsen@ntb.no

– Det er ikke lagt en timeplan for det. Vi kommer med et revidert budsjett før sommeren, og vi kommer med et statsbudsjett for 2024 til høsten, og da blir det redegjort godt for det, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Stortinget onsdag.

Han svarte på spørsmål fra Høyre-leder Erna Solberg om den midlertidige økningen i arbeidsgiveravgift for inntekter på over 750.000 kroner.

Høyprisbidrag forsvinner

Støre ble også bedt av Solberg om å gi en sluttdato for høyprisbidraget for kraft, som regjeringen også har sagt er midlertidig.

– Finansministeren har sagt fra denne talerstolen at det skal utfases innen utgangen av 2024. Det er regjeringens plan, sa Støre.

Han understreket at høyprisbidraget er nettopp et høyprisbidrag, og at det er en avgift som kun gjelder når strømprisene overstiger 70 øre per kilowattime.

– Det ville vært normale høye priser før denne kraftkrisen kom, påpekte statsministeren.

Støre: Spleiselag

Han forsvarte de midlertidige skattegrepene i årets statsbudsjett og mener de var nødvendige for å unngå kutt i velferd og kommuneøkonomi.

– Valget var mellom å ha store velferdskutt eller å ha et spleiselag hvor de med ressurser stiller opp. Jeg tror den siste modellen er best, sa Støre.

Solberg mener det finnes andre løsninger enn økte avgifter.

– Vi klarte fra Høyres side å legge fram et alternativt statsbudsjett hvor vi ikke trengte å øke skattene på den arbeidskraften vi trenger enda mer av, den høykompetente arbeidskraften som vi fremover trenger for å ta de store omstillingene i vårt samfunn, sa hun.

Warning
Annonse
Annonse