JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken i GlobalConnect: Riksmekleren har kalt inn til møte

Fra mandag 16. august tas ytterligere 10 medlemmer i EL og IT Forbundet ut i streik i GlobalConnect. Samme dag er det berammet møte hos Riksmekleren
MØTES MANDAG. Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, ber Spekter å bidra til å få slutt på den snart åtte uker lange streiken i GobalConnect. Partene møtes hos Riksmeklene mandag.

MØTES MANDAG. Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, ber Spekter å bidra til å få slutt på den snart åtte uker lange streiken i GobalConnect. Partene møtes hos Riksmeklene mandag.

Knut Viggen

anders@lomedia.no

knut.viggen@lomedia.no

Ansatte i Spekter-bedriften GlobalConnect har vært i streik siden 17. juni. Med den siste opptrappingen vil 39 medlemmer i LO-forbundene EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund delta i streiken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ansatte i teknologiselskapet GlobalConnect har vært i streik siden 17. juni.

Ansatte i teknologiselskapet GlobalConnect har vært i streik siden 17. juni.

Leif Martin Kirknes

– Vi krever at GlobalConnect forholder seg til grunnprinsippene i den norske modellen for lønnsdannelse og medbestemmelse for arbeidstakerne. Vi forventer at Spekter, som er en varm forsvarer av det norske trepartssamarbeidet, instruerer sin medlemsbedrift til å etterleve dette i praksis, sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen i en pressemelding.

Fanemarkering i dag

I dag fikk LO-medlemmene i GlobalConnect beskjed om at det er berammet møte hos Riksmekleren samme dag som streiken utvides.

(artikkelen fortsetter under bildet)

APPELL: Christian Nystad  Bergh holdt appell på vegne av de streiende i Global Connect, under fanemarkeringen i Oslo i dag..

APPELL: Christian Nystad Bergh holdt appell på vegne av de streiende i Global Connect, under fanemarkeringen i Oslo i dag..

Knut Viggen

I formiddag var det også en fanemarkering utenfor Spekters lokaler i Oslo, der tillitsvalgte fra flere LO-forbund deltok. I alt 19 faner var representert. De som møtte fram fikk høre innledninger av leder i LO i Oslo, Ingunn Gjerstad, samt appeller av leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, John Thomas Suhr, leder i Handel og Kontor, Oslo og Akershus og Christian Nystad Bergh, som representerte de streikende i GobalConnect.

Den sterkestes rett?

LO-forbundene mener arbeidsgiverorganisasjonen må ta initiativ til å få slutt på streiken mellom ett av deres medlemmer og EL og IT/Norsk Jernbaneforbund.

Jan Olav Andersen rettet under markeringen en sterk oppfordring til Spekter om å rydde opp.

– Den norske modellen er ikke en modell man kan velge fra, men et byggverk som består av mange bjelker. Fjerner man en bjelke risikerer byggverket å falle sammen. Er det dette dere ønsker Spekter, et byggverk som kollapser og der den sterkestes rett råder? Spurte Andersen.

– Våre medlemmer, sammen med medlemmene i Norsk Jernbaneforbund, streiker for sine rettigheter innenfor rammen av denne modellen, en lønnsvekst på linje med andre og innflytelse over fordelingen av lønnsveksten. Dette er et viktig og rettmessig krav i en streik som nå trappes ytterligere opp, sa Andersen og oppfordret Spekter til å få en slutt på konflikten før streiken utvides mandag.

Spekter: – Håper på løsning

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Spekter, Gunnar Larsen, bekrefter overfor frifagbevegelse at de er innkalt til møte hos riksmekleren.

– Partene er innkalt til mekling på mandag og vi håper den blir konstruktiv og løsningsorientert, sier Larsen.

Bakgrunn: Streik i teknologiselskapet Global Connect

Fra fanemarkeringen i Oslo tirsdag.

Fra fanemarkeringen i Oslo tirsdag.

Knut Viggen

Annonse
Annonse