JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømkrisa i sentrum når Senterpartiet møtes til landsmøte

Mer enn en håndfull fylkeslag har sendt inn forslag om at strømpriskrisa må løses.
Trygve Slagsvold Vedum på talerstolen under innledningen av landsmøtet i Trondheim.

Trygve Slagsvold Vedum på talerstolen under innledningen av landsmøtet i Trondheim.

Joakim Halvorsen/NTB

helge@lomedia.no

Helse, rus og næringsutvikling er varslet som de andre viktigste temaene på Sp-landsmøtet i helga.

Flere fylkeslag hevder at Senterpartiet i regjering må sørge for at «problemene som følger av et dysfunksjonelt strømmarked» blir fulgt opp.

• Sogn og Fjordane mener den politikken må sikre «norsk styring og kontroll av vannkraften, og alle avgjørelser med betydning for energi-tryggheten og strømprisene i Norge».

• Rogaland Senterparti mener regjeringen må komme med «konkrete tiltak som kan bidra til at norsk fornybar kraft blir et konkurransefortrinn for norsk industri».

• Oppland og Hedmark Senterparti mener det må «tas kontroll over strømmarkedet».

• Mens Buskerud Senterparti mener regjeringen må «få nasjonal kontroll på strømprisene».

Også Akershus Senterparti, Østfold Senterparti, Oslo Senterparti, og Hordaland Senterparti har levert forslag om strømpriskrisen.

Framtidens kraftpolitikk

– Det har kommet særlig mange innspill på framtidens kraftpolitikk. I tillegg til de kortsiktige løsningene er det viktig at landsmøtet peker ut en retning for hvordan vi skal løse de langsiktige løsningene i kraftpolitikken, sier Borten Moe i en pressemelding.

I forhold til strømpriskrisen har resolusjonskomiteen levert inn en samlet resolusjon som oppsummerer de ulike strømprisforslagene.

Den er nok litt rundere i kantene enn forslagene fra fylkeslagene.

«Rikelig tilgang på ren og rimelig energi er også nødvendig for å kunne ta vare på norske arbeidsplasser, norsk industri og den norske velferdsstaten», heter det.

Uttalelsen viser til at regjeringen fortløpende har tatt grep for å avhjelpe situasjonen gjennom direkte støtte til husholdninger og utsatte næringer, frivillighet og kirka – gjennom fastprisavtaler for næringslivet og reguleringer som sikrer forsyningssikkerheten i Norge.

Fristen for å komme med endringsforslag til denne resolusjonen er torsdag ettermiddag.

Warning
Annonse
Annonse