JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2025

Sundnes vil kjempe for fortsatt plass på Stortinget

Det blir en tøff kamp om plassene når Oslo Ap nominerer kandidatene foran neste Stortingsvalg. Tidligere HK-leder Trine Lise Sundnes (54) er klar.
Trine Lise Sundnes blir av mange sett på som fagforeningens representant på Stortinget.

Trine Lise Sundnes blir av mange sett på som fagforeningens representant på Stortinget.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

I dag er hun en av fire representanter som møter på Stortinget for Oslo Arbeiderparti.

Trine Lise Sundnes sto som nummer fire på stortingsvalglista foran valget i 2021, bak Jonas Gahr Støre, Kamzy Gunaratman og Espen Barth Eide.

Frode Jacobsen og Siri Gåsemyr Staalesen møter som vararepresentanter for Støre og Eide.

Faller på plass

– Jeg kjente jo Stortinget fra før, gjennom fagbevegelsen og faglig arbeid gjennom 30 år i aktiv tjeneste. Men å bli parlamentariker er noe ganske annet, det tar tid å lære og venne seg til det. Nå føler jeg at bitene begynner å falle på plass, sier Trine Lise Sundnes til FriFagbevegelse.

Hun trives med å jobbe med utenriks- og forsvarssaker og mener hun, med sin bakgrunn, har mye å bidra med inn i Stortingsgruppa.

De to første årene var hun medlem av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, og hun er glad for å ha vært med på å gjennomføre flere av Arbeiderpartiets kampsaker før stortingsvalget i 2021.

Når hun stiller til gjenvalg, vet hun at det blir en tøff nominasjonskamp i Oslo.

– Det er det alltid. Jeg håper å få fornyet tillit, men vet selvsagt at det er nominasjonskomiteen som først plukker ut kandidater, og representantskapet i Oslo som er suveren til å rangere kandidatene, sier Sundnes.

Representantskapet i Oslo Arbeiderparti skal velge nominasjonskomiteen på et møte i slutten av august.

I tillegg til de to regjeringsmedlemmene og dagens fire representanter, er det ventet og spekulert i at både nestleder i Ap, helseminister Jan Christian Vestre og Hadia Tajik kan være aktuelle for nominasjonsprosessen i Oslo.

– Må leve med det

– Når man stikker fram hodet, som jeg gjør her, må man leve med det. Det er en del av demokratiet, sier Sundnes

Om noen kan kalles fagforeningens representant på Stortinget, må det være Trine Lise Sundnes.

Hun ble valgt som LO-sekretær allerede i 2001 og en del av ledelsen her fram til hun ble leder for Handel og Kontor i 2013.

På den tiden var hun også sentral i den europeiske fagbevegelsen, og styremedlem i ILO, FNs arbeidslivsorganisasjon.

Sundnes ledet LO-forbundet Handel og Kontor fra 2013 til 2020. Da ble hun leder for LOs internasjonale avdeling.

I dag sitter hun i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

I tillegg til å sitte på Stortinget, har hun også engasjert seg i organisasjonen Fritt Ukraina, og blant annet besøkt Ukraina ved to anledninger.

Warning
Annonse
Annonse