JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV er klare til å gå inn i regjeringsforhandlinger: – Et kraftfullt flertall for de rødgrønne er nok for oss

SV hadde nok forventet et bedre valgresultat. Men at det blir en ny regjering – med SV – gjør kvelden likevel til en festaften.
Marianne Borgen og Kari Elisabeth Kaski under Sosialistisk Venstrepartis valgvake på Rockefeller ved stortingsvalget 2021.

Marianne Borgen og Kari Elisabeth Kaski under Sosialistisk Venstrepartis valgvake på Rockefeller ved stortingsvalget 2021.

Trond Reidar Teigen / NTB

helge@lomedia.no

Stemningen var kjempebra på SVs valgvake. At resultatet ble litt svakere enn forventet, la ingen demper på jubelen.

– At det blir regjeringsskiftet trumfer alt i kveld, sier Kari Elisabeth Kaski til FriFagbevegelse.

– Hele SV har vært gjennom så mange opp- og nedturer, særlig nedturer de siste årene. At det blir et kraftfullt flertall for de rødgrønne er nok for oss, sier Kari Elisabeth Kaski.

SV er klare til å gå inn i regjeringsforhandlinger.

Og er klare på at Jonas Gahr Støre er landets neste statsminister.

Valg2021: Norge

– Vi har aldri pekt på Trygve Slagsvold Vedum som statsministerkandidat. Tallene viser også at Arbeiderpartiet er det desidert største partiet. Da er det naturlig at det er Støre som blir vår neste statsminister, og som tar initiativ til regjeringsforhandlinger, sier Kari Elisabeth Kaski.

Hun mener vi ser at det er en stor bevegelse for rettferdig fordeling og klimakutt.

– Vi skal ta det inn i de forhandlingene. Så er det slik at vi må få gjennomslag for å gå inn i regjering. Vi er klare til å forhandle. Og enda mer klare etter å ha fått det klare flertallet i kveld, sier SVs finanspolitiske talsperson.

Hun mener dette valget har handlet om å redusere de økonomiske forskjellene og for å ta klimakrisen på alvor.

– Vi skal ta dette inn i regjeringsforhandlingene. Og sørge for at vi får en rødgrønn regjering som er forankret på venstresiden, sier Kari Elisabeth Kaski.

Kari Elisabeth Kaski er etter all sannsynlighet blant de som blir å finne i regjeringen – hvis SV kommer med. Hun ligger an til å bli klima- og miljøminister i en Støre-ledet regjering.

Annonse
Annonse