JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykepleiere fra Møre og Romsdal skal bidra i Oslo

Helse Møre og Romsdal (HMR) sender helsepersonell, i hovedsak intensivsykepleiere, for å hjelpe sykehus i Oslo-regionen.
Ahus er det sykehuset i Norge med flest intensivpasienter i koronapandemien og får nå også bistand fra Helse Møre og Romsdal.

Ahus er det sykehuset i Norge med flest intensivpasienter i koronapandemien og får nå også bistand fra Helse Møre og Romsdal.

Colourbox.com

Administrerende direktør Øyvind Bakke i HMR sier henvendelsen kom tirsdag og at de nå undersøker hvem som kan og vil reise uten at det går ut over tilbudet i Møre og Romsdal.

– Vi har allerede besluttet å sende én intensivsykepleier fra sykehuset i Volda til Akershus universitetssykehus (Ahus) som drar onsdag og blir borte i ti dager. Så ser vi på sykehusene i Molde og Kristiansund om vi kan sende noen derfra til Oslo universitetssykehus (OUS), sier Bakke til Sunnmørsposten.

Ahus er det sykehuset i Norge med flest intensivpasienter i koronapandemien, og rammes også av at ansatte og vikarer fra utlandet stoppes av stengte grenser.

Sykehuset har hittil fått låne intensivsykepleiere fra Helse Bergen, Sykehuset Sørlandet, Helgelandssykehuset, Helse Førde og Helse Stavanger.

– Ved Ålesund sjukehus har vi nå flere innlagte covid-pasienter og trolig ingen ansatte vi kan låne derfra akkurat nå, sier Bakke i Helse Møre og Romsdal.

Annonse

Flere saker

Annonse