JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona og arbeidsavklaringspenger (AAP):

Tajik forlenger AAP-ordningen

1100 AAP-mottakere som ville mistet ytelsen fra nyttår, kan nå få penger slik at de har ut januar for å skaffe seg jobb.
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik vil behandle AAP-mottakere på samme måte som frilansere og dagpengemottakere, ved å forlenge muligheten for å motta ytelsene med et halvt år.

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik vil behandle AAP-mottakere på samme måte som frilansere og dagpengemottakere, ved å forlenge muligheten for å motta ytelsene med et halvt år.

Jan-Erik Østlie

torgny@lomedia.no

Regjeringen forlenger koronaordningen også for mottakere av arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette sa arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik da hun møtte i Stortinget mandag morgen.

Ut januar

Dette betyr at AAP-mottakere blir behandlet på samme måte som frilansere og dagpengemottakere. Ordningen gjelder for de AAP-mottakere som er ferdig avklart og skal starte jobbsøking. De er uten jobb, men har ikke rett på dagpenger slik andre arbeidsledige har. I stedet får de forlenget utbetalingene fra AAP til og med 31. januar. Det er den usikre smittesituasjonen som gjør at regjeringa nå forlenger denne ordningen.

Arbeidsavklaringspenger: Tajik varsler AAP-endringer til sommeren

Nye smitteverntiltak

– Dette er personer som har vært utenfor arbeidsmarkedet i en lang periode og som vil ha ekstra store vanskeligheter med å finne seg arbeid i januar slik situasjonen nå er, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik i en epost til FriFagbevegelse og legger til at pandemi ikke er over.

– De nye smitteverntiltak betyr ny usikkerhet for arbeidsmarkedet. Det er derfor nødvendig å forlenge denne ordningen, slik at også folk som er ferdig avklart blir ivaretatt, sier arbeids- og inkluderingsministeren.

1100 personer

Det er nesten 1100 personer som ville ha mistet retten til AAP ved utgangen av året dersom denne ordningen ikke hadde blitt forlenget.

Mye lest: Kronisk syke Elin har ventet i 16 år på avklaring fra Nav. Dette svarer ministeren

Warning
Annonse
Annonse