JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Telenors nedbemanning:

Telenor kutter 170 ansatte i Norge: – Mange er fortvilte

Fagforeningen er kritisk til Telenors varslede nedbemanning og mener begrunnelsen er mangelfull. Allerede 1. mai skal en ny organisasjon være på plass.
Hovedtillitsvalgt Kenneth Pettersen, sier det er tøft å få vite at ansatte skal gjennom en nedbemanning. Han har advart mot det de mener er Telenors ensidige fokus på kostnadskutt.

Hovedtillitsvalgt Kenneth Pettersen, sier det er tøft å få vite at ansatte skal gjennom en nedbemanning. Han har advart mot det de mener er Telenors ensidige fokus på kostnadskutt.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

I dag ble det kjent at Telenor kutter rundt 170 ansatte i Norge.

Nedbemanningen rammer alle divisjoner. Hardest rammet av kuttene blir divisjonene Business og Mobile.

– Fortvilelse og usikkerhet

– Det er alltid tøft å få vite at bedriften gjennomfører nedbemanning. Mange kjenner på fortvilelse og usikkerhet om de har en jobb i fremtiden, sier Kenneth Pettersen. Han er hovedtillitsvalgt for EL og IT Forbundet i Telenor Norge.

De som omfattes av kuttene er alt fra selgere til ledere. Blant annet er det foreslått å legge ned salgskontoret i Namsos.

– Det er uforståelig at Telenor legger ned salgskontoret i Namsos. Dette vil helt klart ramme kundene i distriktet, sier Pettersen.

Økonominettstedet E24 skriver at en stor del av de rammede vil være ansatte ved Telenors hovedkontor på Fornebu.

EL og IT-klubben mener underlaget for beslutningen har vært mangelfull. Bedriften har, ifølge klubben, ikke lagt frem tall på hvor store besparelser kostnadskuttene skal gi. I tillegg mener klubben at Telenor ikke har vurdert risikoen for tap av kunder og inntekt.

Advart mot ensidig kuttfokus

EL og IT i Telenor har advart mot bedriftens ensidige fokus på kostnadskutt, sier Kenneth Pettersen.

– Vi er redd bedriften går glipp av fremtidige inntekter om de nedbemanner så kraftig som dette styrevedtaket tyder på.

Ett av tiltakene Telenor skal gjennomføre, er å redusere antall selgere som ivaretar de store kundene. Pettersen tror dette kan gå utover selskapets inntektsøkning.

– Hvordan skal Telenor ha troverdighet på at de ønsker å øke inntektene, når de skal kvitte seg med selgere som betjener de største kundene, spør Kenneth Pettersen.

Mobile og radio

Kuttene rammer hardt i divisjon Mobile. Forbundet etterlyser konkrete tiltak og mener kuttene vil føre til økt arbeidsbelastning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TELENOR KYSTRADIO: Kystradioen i Bodø. Der blir en av radioinspektørene som nå pensjoneres ikke erstattet.

TELENOR KYSTRADIO: Kystradioen i Bodø. Der blir en av radioinspektørene som nå pensjoneres ikke erstattet.

Leif Martin Kirknes

EL og IT i Telenor Norge er også sterkt kritisk til at en av radioinspektørene som pensjoneres, ikke skal erstattes.I tillegg at Telenor allerede nå forskutterer effekten av et nytt CRM-system som skal innføres en eller annen gang i løpet av 2020. Forbundet har i drøftingene med ledelsen krevd at stillingen erstattes.

Omstilling og sluttavtaler

Administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg, sier organisasjonsendringene er en del av arbeidet med å effektivisere og modernisere selskapet:

– Vi er inne i det største teknologiskiftet i nyere tid og flytter kunder fra gamle til fremtidsrettede løsninger. Innen 2023 er det tradisjonelle kobbernettet erstattet av fiber og molbilnett, med mer fart og bedre driftssikkerhet for kundene, forteller Furberg til E24.

I en pressemelding torsdag skriver Telenor at de ansatte som mister jobben vil få tilbud om sluttavtaler og omstillingsbistand.

Nedbemanningen ble kjent under Telenors kapitalmarkedsdag tirsdag. På verdensbasis skal selskapet kutte 3.000 årsverk, det meste i Asia. Det skal gi en innsparing på mellom tre og fire milliarder kroner brutto de to neste årene.

Telenor har de siste årene (2015-19) vært gjennom flere nedbemanningsrunder. Antall årsverk har siden 2015 blitt redusert fra 38.000 til 20.000 ansatte på verdensbasis, en reduksjon på 22 prosent.

FORNEBU: En god del av kuttene skal skje på Telenor Norges hovedkontor på Fornebu.

FORNEBU: En god del av kuttene skal skje på Telenor Norges hovedkontor på Fornebu.

Leif Martin Kirknes

Annonse

Flere saker

Annonse