JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgt tror på flertall for EØS-utmelding på Fellesforbundets landsmøte

Boye Ullmann i Fellesforbundet har god tro på flertall i forbundet for utmelding fra EØS-avtalen. Flere i forbundet ønsker en slik avstemning om utmelding.
Boye Ullmann, aktiv tillitsvalgt i Fellesforbundet og faglig leder i Nei til EU, har delegat på Fellesforbundets landsmøte.

Boye Ullmann, aktiv tillitsvalgt i Fellesforbundet og faglig leder i Nei til EU, har delegat på Fellesforbundets landsmøte.

Tuva Åserud

I så fall kan det gå mot et drama når Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor, avholder landsmøte 11.–16. oktober, skriver VG.

– For fire år siden var det noen få stemmer som skilte. Siden har Transportarbeiderforbundet blitt medlem av forbundet og et stort flertall av deres delegater er EØS-motstandere, sier Ullmann, som er aktiv tillitsvalgt også i Fellesforbundet. Han er også faglig leder i Nei til EU.

Bør Norge si opp EØS-avtalen? 11 tillitsvalgte fra ulike LO-forbund deler sitt syn

I juni ble det klart at et flertall i Fellesforbundets styre var for et kompromissforslag om en utredning av avtalen. Nå ønsker både Atle Tranøy i LO-organiserte Aker og leder Vidar Schei i Fellesforbundet i Fredrikstad en avstemning om både utredning og utmelding.

Dersom Fellesforbundet sier nei til EØS, kan det bli nei til EØS på LO-kongressen våren 2021. I så fall kan Ap få store problemer før stortingsvalget høsten 2021. Ap-leder Jonas Gahr Støre står på sitt.

– EØS-avtalen er helt avgjørende for norske arbeidsplasser og norsk industri. Derfor er det ikke aktuelt for Ap å sende signal om at vi svekker den ved å lete etter alternativer. Erfaringen fra Brexit viser med all tydelighet prisen ved stor usikkerhet, ikke minst for investeringer og arbeidsplasser i industrien, sier han.

(©NTB)

mette.bjorberg.estep@ntb.no

Debatt: Når skal vi ta kampen mot markedsliberalismen og EUs føderale utvikling?

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse