JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Opplæring av arbeidsledige og permitterte:

Tilskudd på 50 millioner til digital opplæring av arbeidsledige og permitterte

Utdanningsinstitusjoner med nettbaserte tilbud får 50 millioner i tilskudd for digital opplæring av arbeidsledige og permitterte.

Illustrasjonsfoto: REUTERS

Tilskuddene lyses ut av Kompetanse Norge og Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku).

– Det er viktig at permitterte og arbeidsledige kan bruke tiden de har til rådighet for å få faglig påfyll. Ny kompetanse vi bidra til at de blir bedre rustet når de begynner å jobbe igjen, sier direktør Sveinung Skule i Kompetanse Norge i en pressemelding.

Pengene er del av Stortinget og regjeringens kompetansepakke på 190 millioner kroner, som skal gi et kompetanseløft til arbeidsledige og permitterte under koronakrisen.

– Det er viktig at vi støtter utdanningsaktørene slik at de raskt kan få på plass fleksible utdanningstilbud som møter behovene, sier Diku-direktør Harald Nybølet.

Tilskudd kan søkes av offentlig og private tilbydere av videregående utdanning og fagskoleutdanning, samt akkrediterte høyskoler og universiteter.

Søknadsfristene er 15. mai, 1. juni og 15. juni i år. Tiltak som raskt kan settes i gang, vil prioriteres.

Annonse
Annonse