JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Tom Høgli fikk NISOs hederspris

Tom Høgli (38) er tildelt NISOs hederspris. Han har hatt en strålende fotballkarriere, og etter karrieren spesielt engasjert seg både for menneskerettigheter i Qatar og for Tromsø ILs gatelag i fotball.
Tom Høgli er tildelt NISOs hederspris.

Tom Høgli er tildelt NISOs hederspris.

Tri Nguyen Dinh

helge@lomedia.no

Den tidligere landslagsspilleren, Tromsø- Club Brugge og København-spilleren setter veldig stor pris på prisen.

– Dette var stort. Jeg er ufattelig stolt. Dette er en pris jeg setter veldig høyt også i forhold til min karriere. Jeg er stolt over å ha vært en del av laget i NISO. Jeg har fått lov til å jobbe med viktige saker som betyr mye for våre medlemmer. Det har vært ufattelig lærerikt å få være en del av NISO-styret, sier Tom Høgli i sosiale medier og med «pokalen» i hånda.

Høgli har lagt opp som spiller og har ingen aktiv rolle i NISO lenger.

NISO er LOs medlemsforbund for idrettsutøvere. Fagforeningens hederspris er den gjeveste utmerkelsen i forbundet. Tidligere vinnere er blant annet Brede Hangeland, Gro Hammerseng-Edin, Dagfinn Enerly og Roar Strand.

NISO begrunner tildelingen med at prisen i år deles ut til en som har hatt en strålende karriere på banen, både i Norge og Europa. Han har spilt 49 landskamper, og var også i perioder kaptein på landslaget.

«For NISO har han vært et viktig styremedlem gjennom mange år. Han har sittet i forhandlingsutvalget på vegne av spillerne, stilt opp for «Gi rasisme rødt kort-kampanjen», og har alltid vært tilgjengelig for innspill rundt ulike temaer» heter det i begrunnelsen.

Utenfor banen har han vist et stort engasjement, og en evne til å bry seg som er helt unik, heter det videre. Da han vendte hjem for å spille for Tromsø i 2017, ga han uttrykk for at han ønsket at klubben skulle ta et større samfunnsansvar.

– En TIL-spiller betyr mye for mange i byen. Det må vi bruke til noe positivt. Alt trenger ikke være kommersielt. Man kan tenke litt sosialt også, sa han blant annet til Nordlys da.

Tom Høgli kom fra Bodø/Glimt til Tromsø Oran 2007-sesongen. Sommeren 2011 ble han solgt til belgiske Club Brugge, før veien gikk til FC København i 2014. Sommeren 2017 var han tilbake på Alfheim i Tromsø.

I dag har Høgli en sentral rolle rundt organiseringen av gatelaget til Tromsø IL. Hans samfunnsengasjement ble ytterligere aktualisert og synlig i debatten om brudd på menneskerettigheter i forbindelse med VM i Qatar.

Senest i forrige måned holdt han foredrag på regionkonferansen til LO i Troms og Finnmark om sitt engasjement rundt fotball-VM.

Annonse
Annonse