JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ragn-Sells overtar for Veireno i Vestfold

Transport: – God løsning for søppelkjørerne

Vestfold-kommuner lar privat firma overta søppelhåndteringen etter Veireno.
Ragn-Sells overtar innhenting av husholdsningsavfall i Vestfold i de kommunene som Veireno har hatt ansvaret for fram til nå.

Ragn-Sells overtar innhenting av husholdsningsavfall i Vestfold i de kommunene som Veireno har hatt ansvaret for fram til nå.

Ola Tømmerås

res@lomedia.no

I går begjærte Veireno seg konkurs. Det fikk konsekvenser både i Oslo og i Vestfold der selskapet hadde avtale om innhenting av husholdningsavfall. Søndag kveld ble det klart at Oslo kommune selv overtar ansvaret for søppelhåndteringen i hovedstaden. I dag kom det også en løsning for de elleve Vestfold-kommunene der Veireno stod for innhenting av husholdningsavfall.

Det bekrefter HR-ansvarlig, Susanne Schumann overfor Transportarbeideren, onsdag kveld.

- De ansatte fra Veireno vil bli ansatt i vårt heleide datterselskap Retur AS, sier Susann Schumann, HR-ansvarlig i Ragn-Sells.

- De ansatte fra Veireno vil bli ansatt i vårt heleide datterselskap Retur AS, sier Susann Schumann, HR-ansvarlig i Ragn-Sells.

Ragn-Sells

– Det er vårt heleide datterselskap, Retur AS, som vil være arbeidsgiver for de ansatte det gjelder, sier Schumann.

Oslo kommune hever avtalen med Veireno

18 måneders avtale

I ti av de elleve vestfoldkommunene er det det interkommunale selskapet Vesar som har gjort avtale med Veireno, og nå med Ragn-Sells. Den siste kommunen, Sandefjord, har selv stått for avtalen med Veireno.

Avtalen med Ragn-Sells gjelder i 18 måneder, og i en pressemelding sier daglig leder i Vesar, Andreas Gillund at han er svært fornøyd med løsningen.

– Det har vært viktig for oss å sikre kontinuitet i tjenestene. Ragn-Sells er en ryddig, kompetent og solid aktør med omfattende erfaring innen avfallshåndtering, sier Gillund i Vesar.

Det mener også forbundssekretær Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund.

– Jeg synes det er veldig bra at et seriøst selskap overtar for et useriøst selskap som Viereno. Rang-Sells er et ryddig og seriøst selskap som vi har gode erfaringer med, så jeg regner med at tariffavtalen vi har hatt med Veireno blir videreført når Retur AS overtar ansvaret for de ansatte. Jeg kommer allerede torsdag til å ta kontakt med dem, sier Adamsrød.

Skryter av Ragn-Sells

Han er ikke overrasket over at det nettopp er Ragn-Sells som har fått oppgaven.

– De er et av tre selskaper ved siden av Reno Norden og Norsk Gjenvinning som er store nok til å ta på seg en slik oppgave, men jeg må si det viser god vilje til samarbeid fra Ragn-Sells sin side når det er deres personalsjef som ringer meg og forteller om nyheten før alle andre. Det var veldig, veldig positivt, skryter Ole Einar Adamsrød.

Totalt hadde NTF i underkant av 20 medlemmer i Veireno.

– At ikke flere av de rundt 50 ansatte var organisert skyldtes nok at flesteparten ikke turte å organisere seg, siden de fryktet at de ville få sparken om de gjorde det. Den frykten kan de se bort fra i Ragn-Sells. Der vil de ikke få slike problemer, for selskapet har allerede sagt at de vil samarbeide med oss, sier Adamsrød.

170 ansatte delte én dusj og ett toalett

Få ukentlig nyhetsbrev fra Transportarbeideren

Annonse
Annonse