JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trine Lise Sundnes skar løk på akkord

SERIE: Min første sommerjobb
Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor

Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor

Martin Guttormsen Slørdal

martin@lomedia.no

– Jeg skar løk på en bondegård i Vestfold. Jeg var på hytta til besteforeldrene mine og ei venninne dro meg med på sommerjobb. Jeg var vel 13 eller 14 år gammel.

Minne:

– Jeg husker at jeg hadde nye joggesko den sommeren og de stinket løk. Det var hardt arbeid. Jeg skulle legge ti og ti løk i bunter og fylle tusen-kilos kasser.

Lønn:

– Lønna husker jeg ikke, men jeg jobbet på akkord. Vi fikk lønn per fylte kasse med løk.

Viktigste erfaring:

Kan ikke si at jeg dro med så mange erfaringer far denne jobben. Det mest positive var at været var fint og at jeg kunne være mye ute.

Råd til ungdom som skal ut å jobbe:

– Sørg for å ha kontrakten på plass før du begynner i jobben. Det er vanskeligere å diskutere betingelser etter at man har begynt i jobben. Kontrakten på labben før den første løken skjæres!

Warning
Annonse
Annonse