JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-skandalen:

Trygderetten er nedlesset i saker – behandlingstiden øker

Saksbehandlingstiden i Trygderetten er doblet de siste fem årene. Det er før ankeinstansen har begynt å håndtere saker fra trygdeskandalen.

Ole Palmstrøm

I 2014 var saksbehandlingstiden i snitt 3,1 måneder. I 2019 har tiden økt til 7,1 måneder, ifølge tall fra Trygderetten, skriver Klassekampen.

– Det er mer trykk for dem som jobber her. Selv om du jobber så hardt du kan, så strekker det ikke helt til, sier Olav Vik, tillitsvalgt for juristene i Trygderetten.

Trygderetten er ankeinstans i saker som handler om trygd og pensjon og behandlet i fjor 3.631 saker. Prognosen for i år er på 5.200 saker, det er før sakene som kommer i kjølvannet av Navs feiltolkning av reglene for trygdeytelser. Trygderetten er allerede på etterskudd med saksbehandlingen, på grunn av mange saker som kommer inn.

p

– Saksinngangen har vært veldig sterk særlig den seinere tiden, og restansen er på vei oppover igjen. Det vil gi seg utslag i lengre saksbehandlingstid, og for oss som jobber her blir arbeidspresset enda større, sier Vik, som ikke tør spå hvilken effekt Nav-skandalen vil ha for tallet på ankesaker framover.

Regjeringen har bevilget fem millioner kroner til Trygderetten for å håndtere trygdeskandalen. Opposisjonen mener det er altfor lite.

Annonse
Annonse