JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-skandalen:

Trygdeskandalen: SV og Ap etterlyser møtereferater

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) kan vente seg en rekke nye spørsmål fra kontrollkomiteen på Stortinget om trygdeskandalen.
SVs Freddy André Øvstegård.

SVs Freddy André Øvstegård.

Martin Guttormsen Slørdal

– Det kommer til å bli sendt ganske mange spørsmål, men det er hovedsakelig spørsmål som er stilt fra Ap og SV, sier saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) etter komiteens møte torsdag.

– For hver dag som går, virker det veldig spesielt at ingen har snakket sammen og vet hva andre har holdt på med. Vi vil rett og slett ha mer innsyn, sier hun.

p

Hansen sier det er praktiske årsaker til at ikke hele komiteen stiller seg bak alle de nye spørsmålene.

– Ingen var uenige i spørsmålene, men de hadde ikke fått gått grundig nok gjennom dem, sier hun.

Vil ha referater

Tirsdag neste uke skal datoen settes for en høring i saken. Komiteen håper høringen kan holdes før jul.

– Vi trenger fortsatt å få referater og nedtegnelser fra møtene om denne saken. Det har ikke departementet gitt oss, selv om vi ba om det, i første spørsmålsrunde. De har heller ikke begrunnet det, sier SVs Freddy André Øvstegård til NTB.

Møtene han snakker om, er møter mellom Arbeids- og sosialdepartementet, Nav og andre etater som har handlet om trygdesaken.

EU-dom

Ett av de nye spørsmålene handler om en mye omtalt dom fra EU-domstolen, som regjeringen mottok i 2017, om trygdeytelser i EØS ved flytting. Norge engasjerte seg spesielt i saken.

p

– Vi registrerer at arbeidsministeren i mediene ikke vil vurdere eller svare på hva den kan ha betydd, sier Øvstegård.

Hauglie hadde følgende svar da NTB spurte om dommen fra EU-domstolen onsdag:

– Vår vurdering var at den saken ikke var relevant for denne saken. Den saken vi diskuterer nå, er om du kan ha med deg ytelser midlertidig.

Annonse
Annonse