JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tusenvis av pasienter rammes av legestreiken i Storbritannia

Om lag 600.000 legetimer er rammet av legestreiken i Storbritannia. Det er den største legestreiken siden 1975.
Tusenvis av pasienter i det britiske helsevesenet NHS preges av legestreiken.

Tusenvis av pasienter i det britiske helsevesenet NHS preges av legestreiken.

Danny Lawson / AP / NTB

amalie.vadla@ntb.no

350.000 helsearbeidere er ikke på jobb som følge av streiken, der leger i spesialisering, såkalte «junior doctors», streiker for høyere lønn, melder Sky News.

Pasienter i det britiske helsevesenet NHS har blitt advart om at svært mange planlagte timer som involverer disse legene, kan bli rammet. Junior doctors utgjør omtrent halvparten av legene i NHS.

– Vi er nå i den åttende måneden av streiken i NHS, og våre ansatte fortsetter å jobbe hardt for å gi pasienter den beste behandlingen gitt omstendighetene, skriver NHS England i en pressemelding.

NHS ber pasienter som har akutt behov for hjelp, om å ringe nødhjelpsnummeret og andre til å henvende seg til NHS111, som kan hjelpe å henvise til riktig behandlere.

Bakgrunnen for streiken er at junior doctors er på samme lønnsnivå som de var i 2008 og 2009, noe de krever at settes opp til å være i tråd med dagens generelle pris- og lønnsnivåer.

Sett bort ifra en kort tvist i 2012 om legers pensjonsavtaler, er dette den største langvarige streiken blant leger siden 1975.

Warning
Annonse
Annonse