JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet

Tuva Moflag får sin ilddåp når hun skal lede budsjettforhandlingene på Stortinget

For første gang skal Tuva Moflag sørge for å få et budsjett i havn på Stortinget.
Tuva Moflag får sin ilddåp som leder av finanskomiteen på Stortinget.

Tuva Moflag får sin ilddåp som leder av finanskomiteen på Stortinget.

Tri Nguyen Dinh

helge@lomedia.no

Etter å ha ledet arbeidet med pensjonsforliket, er Tuva Moflag blitt leder av finanskomiteen på Stortinget. Hun får dermed lite fritid når forhandlingene med SV om revidert budsjett spisser seg til om et par uker.

Selv synes hun det er spennende å kunne jobbe med helheten i politikken, og være med på det hun kaller arbeidet med Arbeiderpartiets adelsmerke; en trygg økonomisk styring.

Ansvarlig budsjett

– Dette er et ansvarlig budsjett som ivaretar tryggheten til folk. Jeg ser en lysning i tunnelen nå, sier Tuva Moflag til FriFagbevegelse.

– Alt tyder på at vi er i ferd med å få et vendepunkt i økonomien. Folk får bedre råd, prisveksten avtar og folk ser ut til å få reallønnsvekst. Dette er veldig godt nytt for folk, sier Tuva Moflag til FriFagbevegelse.

Tydelig prioriteringer

Når hun blir utfordret på det viktigste ved revidert budsjett, svarer hun:

– En tydelig prioritering av det som er viktigst akkurat nå. Sikre tryggheten til folk både i Norge og i Europa, med en stor satsing på forsvar og støtte til Ukraina, sier hun.

Og legger til:

– I tillegg peker det seg ut en styrking av politiet for å få bukt med den organiserte kriminaliteten og en styrking av sykehusene for å få ned ventelistene.

Det siste har hun stor tro på at skal lykkes, i samarbeid med organisasjonene.

– Vi er avhengig av begge deler: At vi bevilger penger til det, og at fagfolkene gjør jobben.

Mer til barnetrygd

SV har allerede varslet at de vil kreve to milliarder kroner til økt barnetrygd.

– Hva mener sjefforhandleren om slike utspill før forhandlingene starter?

– SV må få lov til å signalisere sine prioriteringer inn i revidert. Forhandlingene tar vi når de kommer. Det tar litt tid å sette seg inn i materialet. Forhandlingene starter ikke for fullt før om et par uker. Jeg gleder meg veldig, sier Tuva Moflag.

SV har i etterkant av fremleggelsen varslet at de mener budsjettet er for svakt i møte med de store utfordringene i samfunnet, for dårlig på klima og miljø, og for svakt i møte med det SV kaller et skakkjørt boligmarked.

Er optimist

Det eneste som nå mangler for regjeringspartiene, er oppslutningen på meningsmålingene. Selv er Moflag optimist.

– Når vi nå bidrar til at folk får det bedre i hverdagen, at vi ivaretar tryggheten til folk samtidig som næringslivet går bra og ledigheten holder seg lav, vil velgerne se at vi loser Norge godt gjennom den krevende tiden. Da tenker jeg det også vil slå ut på meningsmålingene, sier Tuva Moflag til FriFagbevegelse.

Warning
Annonse
Annonse