JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utvalg vil styrke arbeidsgiverens styringsrett

Utvalget som har vurdert dagens ordninger i norsk arbeidsliv, foreslår å styrke arbeidsgiveres muligheter til å fordele og konsentrere arbeidstiden.
RAPPORT: Professor Karen Helene Ulltveit-Moe er leder av Arbeidstidsutvalget.

RAPPORT: Professor Karen Helene Ulltveit-Moe er leder av Arbeidstidsutvalget.

Tri Nguyen Dinh

Leder av det såkalte Arbeidstidsutvalget, professor Karen Helene Ulltveit-Moe, vil onsdag formiddag legge fram utvalget rapport for den nye arbeidsministeren, Anniken Hauglie (H), skriver Dagens Næringsliv.

I et innlegg i samme avis tirsdag kveld, skriver Ulltveit-Moe at det er rom for forbedringer i dagens måte å regulere norsk arbeidstid på, selv om det viktigste, å sikre vernet av arbeidstakerne, ikke skal fjernes.

– Arbeidsgiver vil få en noe utvidet styring med hensyn til konsentrasjon og fordeling av arbeidstiden. Men forslaget rokker ikke ved arbeidstager­sidens lovfestede rett til medvirkning ved utarbeidelse og til drøfting av arbeidsplaner, skriver Ulltveit-Moe om forslaget som blir presentert i en egen kronikk i avisen.

Hun peker på den fastlåste situasjonen om arbeidstider og turnusavvikling i helsesektoren.

– Et flertall foreslår derfor å endre lovens bestemmelser om gjennomsnittsberegning og hviletid. Vi mener at dette vil kunne løse mange av utfordringene knyttet til fastsettelsen av ordinære skift- og turnusplaner i helse og omsorg, skriver utvalgslederen.

FriFagbevegelse er på framleggingen i formiddag, og vi kommer med mer utover dagen.

Annonse
Annonse