JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2019:

Vedum: – Senterpartiet har fått til sammen 2.500 folkevalgte

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum ligger an til å gjøre et brakvalg i kommune- og fylkesvalget med en oppgang på drøyt 7 prosentpoeng.

Nanna Aanes Wolden

torgny@lomedia.no

Da Trygve Slagsvold Vedum møtte Senterpartiets tropper i Oslo på partiets valgvake klarte den relativt lille forsamlingen å produsere et støynivå som gikk Folkets hus en høy gang.

p

Jubelbrølet ble avsluttet med taktfaste rop «Trygve, Trygve,Trygve».

Folkevalgte

Senterpartilederen kunne oppsummere at partiet hadde fått til sammen 2500 folkevalgte, og han hadde følgende ord med på veien:

– Husk at dere er folkevalgt, dere ikke valgt av rådmann, ikke valgt av fylkesmannen. Når valget er over, vær nær folk for å lytte til hva de har å si.

p

Han oppsummerte med at Senterpartiet både i valget i 2015, 2017 og 2019 var det partiet som har gått mest fram.

Annen grunnleggende retning

Og de som hadde trodd at Senterpartiet var på vei over på blå-side tok grundig feil:

– Regjeringa har en annen grunnleggende retning enn det vi har. De ønsker sentralisering. Vi ønsker nærhet, var partilederens budskap.

p

Blant Senterparti-folk på valgvaka var det ingen tvil om hvilken side de sto på rikspolitikken. Der er de fast forankret på rødgrønn side, men i hver enkelt kommune foregår det nå et spill om posisjoner og makt. Her trenger ikke det rødgrønne samarbeidet være normalen.

Valgkampnotat

I Senterpartiet har en ikke glemt det interne valgkampnotatet som ble lekket til DN i begynnelsen av august der det kommer fram at Arbeiderpartiet ville bruke Fagforbundet i kampen mot Senterpartiet.

Det notatet kommer mange lokalpolitikere fra Arbeiderpartiet til å møte hvis de skal forhandle makt med Senterpartiet.

Nanna Aanes Wolden

Annonse
Annonse