JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vedum: Beredskapen var ikke god nok før koronapandemien

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener landets beredskap var for dårlig i forkant av koronapandemien. – For tidlig å evaluere, svarer beredskapsministeren.
Trygve Slagsvold Vedum og Erna Solberg

Trygve Slagsvold Vedum og Erna Solberg

Jan-Erik Østlie

– Vi har ønsket ekstra kapasitet på sykehusene, bedre lokal beredskap, bedre planer for smittevern – bare i tilfelle. Regjeringen har sagt nei til dette, og det har gjort oss for dårlig forberedt på ei krise som denne, sier Vedum til Dagbladet.

Han mener at regjeringen har vært naive og peker på en rekke beredskapsforslag som Senterpartiet har fremmet på Stortinget de siste årene.

– Helt aktivt har de stemt mot forslag om å bedre matsikkerhet, bedre smittevern, sikre helikopterberedskap i Nord-Norge, og sette på plass en total beredskapskommisjon, sier Vedum.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) mener at det er for tidlig å evaluere situasjonen allerede nå.

– Mange vil nå evaluere koronaepidemien. Det skal vi gjøre grundig. Men å gjøre det midt i en krisehåndtering, er verken riktig eller mulig, sier Mæland.

Hun understreker at landet står overfor en helt ny situasjon, og at regjeringen lærer hele tiden.

– Vi kommer garantert til å finne forbedringspunkter og spørsmål der vi kunne prioritert annerledes. Men nå må vi først håndtere, sier hun.

Les også: Regjeringen har sagt nei til 18 forslag til bedre beredskap på 5 år

Annonse

Flere saker

Annonse