JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosial dumping

Vidar jobber for et seriøst arbeidsliv – ble beskyldt for blodhevn

Bemanningsbyrået så på byggebransjens Uropatrulje i Trondheim som en av sine hovedfiender.
Vidar Sagmyr, daglig leder for Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim, benekter at han har drevet en vendetta mot et bemanningsbyrå.

Vidar Sagmyr, daglig leder for Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim, benekter at han har drevet en vendetta mot et bemanningsbyrå.

Håvard Sæbø

torgny@lomedia.no

Bemanningsbyrået Air Montasje gikk konkurs i januar i fjor.

Firmaet har leid ut utenlandske ventilasjonsarbeidere i Trondheimsområdet. Selskapet måtte melde oppbud da de ikke lenger kunne betale regningene sine.

79 ansatte, i hovedsak utenlandske statsborgere, måtte finne seg annet arbeid.

Air Montasje AS var, ifølge sluttinnberetningen fra konkursboet, involvert i 15 prosjekter over hele Norge.

Tapte 416 000 koner

I innberetningen er det referert fra styreprotokoller. Her kommer det tydelig fram at Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim er en av hovedfiendene.

I styreprotokollen fra 18. mars 2021 blir daglig leder i Air Montasje referert på at «Uropatruljen har påført Air Montasje tap gjennom sin massive kampanje mot vårt selskap i sommer/høst 2020.»

Tapet blir anslått til 416.000 kroner.

Uropatruljens vendetta

I et styremøte 12. november 2022 forklares firmaets problemer blant annet med «Uropatruljens vendetta på høsten 2020».

Ifølge Store Norske Leksikon betyr vendetta «blodhevn, det vil si at slektninger av en drept eller ærekrenket hevner seg på gjerningsmannen. Fenomenet har sin opprinnelse på Korsika og Sicilia.»

Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim er et samarbeid mellom arbeidsgivere og fagforeningene i byggebransjen for å kjempe for en seriøs byggebransje med like konkurransevilkår.

Det gjør de gjennom å bekjempe sosial dumping og at bedriftene sørger for at de ansatte har anstendige lønns- og arbeidsvilkår.

Ikke blodhevn

– Det daglig leder i Air Montasje antakelig sikter til, er at vi gjorde Trondheim kommune oppmerksom på at firmaet var et bemanningsbyrå og ikke en godkjent opplæringsbedrift. Når kommunen ble klar over det, avsluttet de kontrakten, sier Vidar Sagmyr, daglig leder i Uropatruljen til FriFagbevegelse.

Sagmyr benekter at blodhevn er en del av Uropatruljens virksomhet.

Air Montasje hadde arbeid på et ventilasjonsarbeid på Huseby skole. Da det ble kjent at de ikke var en godkjent opplæringsbedrift, mistet de jobben.

Ingen kommentar

Bostyret skriver i sin innberetning at Air Montasjes virksomhet var utleie av personell med ventilasjonsmontasje.

Når FriFagbevegelse kontakter tidligere styreleder i Air Montasje, Geir Ove Lillegård, vil han ikke kommentere karakteristikkene eller andre forhold knyttet til konkursen i Air Montasje.

Annonse

Flere saker

Annonse