JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil fjerne aldersgrenser

Hvis arbeidsministeren får det som han vil, må politi, brannmenn og alle andre med rett til å gå av tidligere enn andre, belage seg på noen år ekstra jobb.
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil at alle arbeidstakere skal ha den samme aldersgrensa.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil at alle arbeidstakere skal ha den samme aldersgrensa.

Vidar Ruud, ANB

Systemet med særaldersgrenser gjør det mulig for blant andre polititjenestemenn å gå av med pensjon ved fylte 60 år. Hvis summen av alder og tjenestetid blir minst 85 år, kan politifolk gå av med full pensjon som 57-åringer.

– Vi ser jo i dag at for eksempel politifolk, etter at de har gått av som 57-åringer, jobber i det private næringsliv. Dette er ressurser som politiet fremdeles har stor bruk for, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) til Adresseavisen.

Det er særlig i offentlig sektor en finner stillinger med særaldersgrenser.

– Særaldersgrensene må gjennomgås. Arbeidslivet har endret seg dramatisk de siste årene, med ny teknologi og nye arbeidsmåter. Derfor er det ingen grunn lenger til at enkelte grupper skal ha særfordeler på dette området. Jeg vil at alle i arbeidslivet skal ha samme aldersgrense for å gå av med pensjon. Det må være likt for alle, sier han.

– Det skal være lønnsomt for alle yrkesgrupper å stå lenger i arbeidslivet - og kombinere arbeid og pensjon. Det handler om at vi trenger flere godt voksne til å stå lenger i arbeidslivet, sier Robert Eriksson.

Unio-leder Anders Folkestad er skeptisk til utspillet fra Eriksson

– Han ser vekk fra de operative kravene som blir stilt til folk i en rekke yrker. De dette gjelder blir utsatt for en krevende tjeneste både fysisk og psykisk, over tid.

– Jeg forventer at en statsråd går til dette med en seriøs innstilling og mener alvor når han sier han vil drøfte dette med partene. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse