JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt:

Vindkraft: «Kritikkverdig at forbundslederne går ut i forkant av den organisasjonsmessige behandlingen»

(Illustrasjonsfoto (Måløy))

(Illustrasjonsfoto (Måløy))

Sissel M. Rasmussen

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
«Kritikkverdig utspill fra forbundslederne», skriver tre forbundsstyremedlemmer i EL og IT, Industri Energi og Fellesforbundet som svar til de tre forbundslederne som skrev om vindkraft.

Forbundsstyremedlem, EL og IT Forbundet

Forbundsstyremedlem, Industri Energi

Forbundsstyremedlem, Fellesforbundet

I et debattinnlegg på FriFagbevegelse 5.9.19 tar forbundslederne i EL og IT Forbundet, Industri Energi og Fellesforbundet til orde for at det eneste ansvarlige er å ønske nye landbaserte vindkraftprosjekter velkomne.

Vindkraft er en svært omdiskutert sak rundt omkring i Norge, også blant medlemmer og tillitsvalgte i disse tre forbundene. Spørsmålet om vindkraftutbygging på land skal behandles organisasjonsmessig i nær fremtid i alle forbundene, og der mange ulike hensyn skal veies opp mot hverandre. Selvsagt til miljø, men også til konsekvenser for kraftpris og dermed grunnlaget for fortsatt kraftkrevende industri.

Vi deler våre forbundslederes syn på viktigheten av tilgang på kraft til ny industriutvikling, men ikke at dette avhenger av at det er fritt frem for vindkraft på land. Det er derfor kritikkverdig at forbundslederne går ut på denne måten nå, i forkant av den organisasjonsmessige behandlingen av saken.

Uttalelsen må de dermed stå for på egen hånd. Debatten om tilgang på kraft til ny industriutvikling er for viktig til å havarere gjennom frontkollisjon med legitime verne- og miljøinteresser uten at alternativ løsninger er diskutert.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse