JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grensene åpner etter korona:

Virke frykter for norske arbeidsplasser med åpnere grenser – vil ha avgiftsreduksjon

Virke frykter arbeidsplasser forsvinner til Sverige som følge av gjenåpnede grenser. De vil ha lavere avgiftsnivå for å holde nordmenn i norske butikker.
GRENSEHANDEL: Mens butikkene rett over grensa har opplevd magre tider, har det blomstret i norsk dagligvarehandel under pandemien.

GRENSEHANDEL: Mens butikkene rett over grensa har opplevd magre tider, har det blomstret i norsk dagligvarehandel under pandemien.

Martin Guttormsen Slørdal

– Det er mye penger og mange arbeidsplasser, og vi frykter at de vil forsvinne dersom alle drar og handler i Sverige, sier Jarle Hammerstad, leder for handelspolitikk i Virke, til TV 2.

I 2019 brukte nordmenn om lag 16 milliarder kroner på svenskhandel. Nesten hele denne omsetningen har under pandemien holdt seg i Norge.

Hammerstad mener det trengs avgiftsreduksjon for å vinne kampen om kundene.

– Vi kan gjøre flere grep for å sikre oss at mer av den handelen skjer i norske butikker. Det handler om å tilpasse avgiftene mer til det vi har i landene rundt oss. Vi har fortsatt store forskjeller, sier Hammerstad, som forventer at den nye regjeringen går ordentlig inn i grensehandelproblematikken.

Harryhandel: Prisen på alkohol må ned, mener Arcus-tillitsvalgte Arne: – Det er den eneste måten å redusere grensehandelen på

Annonse

Flere saker

Annonse