JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Permitteringer:

YS frykter at bedrifter permitterer flere enn de må – ber Erna endre kontantstøtteordningen

YS frykter at bedrifter permitterer flere enn de må for å nå omsetningsfallet som skal til for å få tilgang til kontantstøtten. Nå vil de ha endringer.
YS-leder Erik Kollerud

YS-leder Erik Kollerud

YS/Scanpix,

– Det er et tydelig behov for å forlenge ordningen med kontantstøtte for bedriftene, men ordningen må justeres for å sikre sunne insentiver. Det er viktig å sikre aktivitet i økonomien i den fasen vi nå går inn i, sier leder Erik Kollerud i arbeidstakerorganisasjonen YS i en pressemelding.

I forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett tirsdag i neste uke vil YS nå ha en endring i kontantstøtten. De mener at en av utfordringene med støtten har vært at det er satt en absolutt grense på 30 prosent omsetningsfall for at bedrifter skal få tilgang til støtten.

– Bedrifter som er i nærheten av denne grensen, kan ønske å redusere aktiviteten sin ytterligere for å kvalifisere til støtte. Det kan også medføre at de permitterer flere enn de må, sier Kollerud.

Han mener bedrifter ikke skal belønnes for å ha lavere omsetning, aktivitet og sysselsetting enn det markedssituasjonen tilsier.

– Ansatte skal ikke permitteres unødig, påpeker YS-lederen, og fortsetter:

– Det er utfordrende å unngå usunne insentiver uten å redusere treffsikkerheten i ordningen, men det kan for eksempel gjøres ved at retten til kontantstøtte kun er basert på omsetningsfallet under de første månedene av koronakrisen. En annen mulig løsning kan være å la bransjens gjennomsnittlige omsetningsfall, eller konkurrerende bedrifters omsetningsfall, være førende.

Warning
Annonse
Annonse