JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt forsøk på å bli enige

Etter tre timer med uformelle samtaler, ble partene i vekterstreiken enige om å fortsette med frivillig mekling lørdag.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby kalte forhandlingslederne i Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service inn til uformelle samtaler torsdag. Etter tre timer var forbundsleder Erna Hagensen og direktør Petter Furulund i NHO Service enige om å fortsette i formelle og ordnede former lørdag.

– Det blir frivillig mekling lørdag klokken 10, sier informasjonssekretær Trond Erik Thorvaldsen i Arbeidsmannsforbundet til NTB.

I forkant av de uformelle samtalene ga Furulund uttrykk for at han merker presset.

– Jeg får uendelig mange henvendelser hele døgnet, både fra bedrifter og fra sosialklienter som ikke får pengene sine og andre som berøres. Jeg føler et enormt press. Det er veldig ubehagelig. Denne streiken har store samfunnsmessige konsekvenser, selv om det så langt ikke er fastslått at det er fare for liv og helse. Jeg håper vi har noe å snakke om, sa Furulund.

Hagensen sa at vekternes krav ikke er endret, men at hun var optimist.

Vekterne har varslet en opptrapping av streiken fra mandag, som eventuelt vil føre til at tre av fire organiserte vektere tas ut i streik. Streiken rammer allerede en rekke samfunnsfunksjoner som utkjøring av kontanter til minibanker og vekslepenger til butikkene - og sikkerhetskontrollen ved flere norske flypasser. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse