JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På samme lag

Dette valget står mellom ulike samfunnsmodeller. Vi vil fornye og forbedre den norske samfunnsmodellen. Vi vil ha mer fellesskap, ikke overlate den enkelte til seg selv.

Det er to viktige veivalg ved dette stortingsvalget: For det første vil Arbeiderpartiet sikre arbeid til alle og styre Norge trygt gjennom finanskrisen. Vårt mål er at Norge skal komme igjennom krisen med den laveste ledigheten i Europa. Skal vi klare dette trenger vi ikke usikkerhet og eksperimenter. Vi trenger en regjering som setter inn all vår handlekraft på å sikre arbeidsplassene og skape nye der gamle forsvinner. Dette klarer vi bare gjennom tett samarbeid med arbeidstakernes organisasjoner.

For det andre er det viktigere for Arbeiderpartiet med en trygg eldreomsorg og en god skole enn usosiale skattekutt. Skattekutt betyr velferdskutt. Ved dette valget lover høyrepartiene på ny titalls milliarder kroner i skattekutt. Gratispenger finnes ikke. Høyrepartiene må svare velgerne på spørsmålet: Hvor skal dere ta pengene fra?

LO var avgjørende for å få til et regjeringsskifte for fire år siden. I fire år har vi stått side om side for å gjøre Norge til et mer rettferdig samfunn gjennom tiltak for et anstendig arbeidsliv og et godt velferdssamfunn. Vi er enige om å bruke de store pengene på de store oppgavene. Som følge av at vi stoppet den forrige regjeringens skattekutt har vi de siste fire årene kunnet bruke 50 milliarder kroner mer på fellesoppgaver som eldreomsorg og skoler. Vi har fått til mye, men ennå er mye ugjort. Eldre som trenger omsorg må få et bedre tilbud. På mange områder er dagens tilbud og tjenester ikke bra nok. Eldre som trenger hjelp skal få den hjelpen de trenger når de trenger den. Vi vil ha mer kunnskap inn i skolen. Arbeiderpartiet vil fortsette å utvide skoledagen, styrke grunnleggende ferdigheter i norsk, matematikk og engelsk og stoppe frafallet i videregående skole.

Sammen med LO fortsetter vi nå arbeidet for et anstendig arbeidsliv. De siste årene har vi tatt nye og viktige skritt når det gjelder arbeidstakerrettigheter, arbeidsmarkedstiltak og innsats mot sosial dumping. Nå vil vi videre. Vi vil styrke arbeidstakernes rettigheter, og verne om arbeidstakernes helse, trygghet og velferd. Og vi vil ha en regjering som jobber med og ikke mot arbeidstakerne.

Dette valget står mellom ulike samfunnsmodeller. Vi vil fornye og forbedre den norske samfunnsmodellen. Vi vil ha mer fellesskap, ikke overlate den enkelte til seg selv. Vi vil ha mindre forskjeller, ikke mer ulikhet mellom menneskene. Og vi vil at alle skal med.

Det er dette valget 14. september handler om.

LO-Aktuelt nr. 12/2009

Warning
Annonse
Annonse