JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Podkast

Hva er en vanlig lønn i Norge?

De aller vanligste månedslønningene ligger mellom 35.000 og 40.000 kroner.
Kan egentlig alle leve av lønna si i Norge? Podkasten Rørsla har sett nærmere på statistikken.

Kan egentlig alle leve av lønna si i Norge? Podkasten Rørsla har sett nærmere på statistikken.

Brian Cliff Olguin

podkast@lomedia.no

Overrasker tallene deg?

Det finnes nemlig mange ulike måter å måle lønningene i Norge på.

Ofte blir gjennomsnittlig månedslønn brukt for å forklare hva det er vanlig å tjene. I november 2022 var den på 53.150 kroner, før skatt.

Men gjennomsnittet er ikke det som best forklarer hva som er en vanlig lønn. Noen få som tjener veldig mye, drar opp snittet.

De fleste av oss, over 60 prosent, har en lavere lønn enn gjennomsnittet, ifølge SSB.

Det vanligste er å ha en månedslønn mellom 35.000 og 40.000 kroner, ifølge statistikk som viser fordelingen av lønn i Norge.

I denne podkast-episoden forklarer vi deg hva som er ei vanlig lønn, og ser nærmere på hvordan arbeidsfolk med helt normale lønninger takler prisstigninga i samfunnet:

vanlig lønn

For ikke lenge siden sa forskerne i SIFO at utgiftene til en vanlig familie har økt med 32.000 kroner på et år. Da er verken bolig eller strøm tatt med i regnestykket.

Forskerne har laget et referanse-budsjett som viser hva du og jeg kan forvente å ha i utgifter med et helt alminnelig forbruk.

Er da en vanlig lønn nok til å leve for?

Hør episoden og finn flere historier fra arbeidslivet i podkasten Rørsla.

Warning
Annonse
Annonse