JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Podkasten Rørsla

Noe å lytte til i påsken? Disse episodene er hørt av mange

Vi har samlet de mest populære podkastepisodene våre fra det siste halvåret.

Rørsla Fri frakt

podkast@lomedia.no

Ta med deg de gode lytteropplevelsene inn i påska.

Podkasten Rørsla møter mennesker fra grasrota og får høre unike historier fra norsk arbeidsliv.

Under har vi samlet fire historier som alle forteller noe viktig om arbeidslivet vårt.

Lytt direkte via spilleren under, eller abonner på Rørsla i din foretrukne podkast-app for å laste ned podkasten direkte til din mobil.

Pupp eller jobb?

Hvorfor er arbeidslivet vårt rigget slik at noen må ta ut ulønnet permisjon for å gi datteren sin den beste starten på livet?

Slik er situasjonen for Rebekka. Hun har en jobb som ikke lar seg kombinere med amming. Løsningen er alt annet enn ideell:

– Det blir jeg som må ta ulønnet permisjon så lenge det er jeg som ammer. Og det er jeg som kommer tilbake igjen i jobb uten rettigheter. Så jeg føler jo ikke at det er likestilt, forteller hun.

Rørsla - Pupp eller jobb= Rebekka må velge

Vil jobbe, men får ikke lov

Han har en arbeidsgiver som gjerne vil ansette ham. Men 28 år gamle «Amir» har ikke lov til å jobbe i Norge.

– Det er ganske tøft ikke å ha jobb. For jeg er frisk, så jeg er klar til å jobbe. Det er bare at det er ikke lov, sier «Amir».

Han er ulovlig i Norge.

Det bor tusenvis av asylsøkere i Norge som har fått nei til opphold, men som myndighetene ikke kan sende hjem med tvang.

– Det er farlig å holde mennesker på den måten i mange, mange år. Det er ikke bra for samfunnet, sier «Amir». Hør hele hans historie i episoden.

Rørsla - Amir vil jobbe, men får ikke lov

Fri frakt?

I Tromsø har Anne-Linn Lernes nylig mottatt sin siste Zalando-pakke, en vinterkåpe til 1499 kroner. Hun er blant mange kunder som ikke er særlig begeistret for begrepet «fri frakt».

– Som kunde tenker man kanskje automatisk at dette er sjenerøst av Zalando, men ingen bedrifter driver veldedighet, og pengene hentes jo inn et sted. Jeg har jobbet mange år i butikk selv, og vet jo at fra den siden så finnes det ingenting som er gratis for kunden, sier hun.

Zalando og andre nettbutikker har flyttet prøverommet hjem til stuene våre. Noen andre betaler prisen når du får fri frakt.

Rørsla Fri frakt

Hvor mye følelser kan vi vise på jobb?

I to uker av gangen bor og lever Mona tett på kollegene sine, hundrevis av kilometer fra land, langt unna familie og venner.

Hun jobber offshore. På en slik arbeidsplass er det vanskelig å skjule hvordan du egentlig har det, og følelser blir ofte en viktig del av arbeidshverdagen. Det bryter med den tradisjonelle tanken om at jobb og privatliv ikke hører sammen.

Hvordan hadde dine kolleger reagert hvis du plutselig gråt på jobb? Og hva skjer med dynamikken på arbeidsplassen hvis vi velger å vise oss sårbare? Hør mer i episoden.

RØRSLA: Gråte på jobb

Annonse
Annonse