JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politisk dødt forslag

Justisdepartementet vurderer fortsatt å stille krav om fire års utdanning for familiegjenforening, men forslaget er likevel politisk dødt hos de rødgrønne.

kjell.werner@anb.no

– Forslaget er fortsatt under behandling. Det er ennå ikke truffet noen konklusjon, sier statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå.

ANB kunne torsdag fortelle at regjeringen skrinlegger det omstridte forslaget, som ble lansert høsten 2008.

Er ikke nevnt

ANBs sentrale regjeringskilder bekrefter på nytt at forslaget er politisk dødt, selv om det altså ikke formelt er lagt i skuffen. Det ble en slik forståelse da Soria Moria II ble forhandlet fram.

I den nye politiske plattformen loves det bare at det skal innføres et generelt krav om fire års arbeid eller utdanning som vilkår for familieetablering. Spørsmålet om familiegjenforening er ikke nevnt. Det er ikke tilfeldig, hevder en regjeringskilde.

– Det er ukjent for meg at saken er skrinlagt. Og jeg burde ha visst dersom det var tilfelle, sier Lønseth.

Utålmodighet

– Når kan det ventes en konklusjon?

– Jeg kan ikke love noe tidspunkt. Ulike ting må sees i sammenheng. Vi er utålmodige på å få implementert tiltakene som er foreslått tidligere og de nye tiltakene som er varslet i Soria Moria II. Departementet vil komme med en gjennomføringsplan for alt dette, sier Lønseth. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse