JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Posten-ansatte skal stemme inn sine representanter til konsernstyret

Her får du informasjon om viktige datoer og hvordan du avgir din stemme.
Valgresultatet kunngjøres 4. juni.

Valgresultatet kunngjøres 4. juni.

Ole Palmstrøm

alf@lomedia.no

Lederen av Fagforbundet Post og finans håper medlemmene stemmer for å sikre bred innflytelse i Posten-styret

Mange av veivalgene som ligger foran Posten-konsernet vil direkte berøre arbeidssituasjonen og arbeidsvilkårene til de ansatte. Beslutningene som tas kan få store konsekvenser for antallet arbeidsplasser i Posten Bring framover.

Derfor er Gerd Øiahals opptatt av å sikre de sentralt tillitsvalgte i Fagforbundet Post og finans maksimal innflytelse i konsernets styre.

Neste uke starter styrevalget i Posten Bring. Alle ansatte i konsernet har stemmerett i konsernstyrevalget.

Slik avgir du din stemme

Valget skjer digitalt, og det er mulig å stemme fra og med 22. mai fram til midnatt 31. mai.

Er du Digipost-bruker kan du avgi stemme der, uten pinkode.

De som ikke har brukerkonto i Digipost har nylig fått tilsendt brev fra Posten Bring med pinkode og informasjon om hvordan de kan avgi sin stemme.

Med pinkode kan man stemme via PC, mobil eller nettbrett.

Øiahals oppfordrer medlemmene til å bruke stemmeretten sin, og sier høy valgdeltakelse er viktig og nødvendig for å sikre resultatet man ønsker.

– Det er i styrerommet mange av de strategiske beslutningene diskuteres, og viktige beslutninger fattes. Våre tillitsvalgte kjenner virksomheten og utfordringene, og ved å få flest mulig ansatterepresentanter rundt styrebordet får vi maksimal innflytelse i saker som kan prege medlemmenes arbeidshverdag i konsernet.

Viktige datoer

21. mai: e-brev fra valgstyret i Digipost (de som ikke har Digipost har fått fysisk brev).

22. mai: Elektronisk valg åpnes.

31. mai: Valgdag og elektronisk valg stenger ved midnatt.

4. juni: Valgresultatet offentliggjøres.

Viktig at alle deltar

Fagforbundet Post og finans er det klart største forbundet i Posten og har tradisjonelt pleid å få samtlige av de faste ansatterepresentant-plassene i konsernstyret.

Det håper Gerd Øiahals blir utfallet også denne gangen, men hun er tydelig på at det ikke er noen selvfølge.

Som vanlig stiller Fagforbundet Post og finans liste sammen med de øvrige LO-forbundene i Posten.

Gerd Øiahals, Lars Nilsen, Tove Rundtom, Ann Elisabeth Wirgeness og Knut Marius Lydvo utgjør topp fem på lista. I tillegg har Fagforbundet Post og finans Ragna Kyrkjebø på 9. plass og Judith Olafsen på 10. plass.

– Skal vi lykkes med å sikre best mulig representasjon i styret, og dermed kunne ivareta medlemmenes interesser med maksimal påvirkningskraft, så er vi avhengige av at flest mulig bruker stemmeretten og deltar aktivt i valget. For uten høy valgdeltakelse risikerer vi å miste styreplasser til andre forbund. Det vil i sin tur bety mindre innflytelse og påvirkningsevne for oss i Fagforbudet Post og finans. Derfor er styrevalget svært viktig, forklarer Øiahals – som ønsker medlemmene et godt valg.

Valgresultatet kunngjøres 4. juni.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse