JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postansatte

Postfolk til NM i Trondheim

Akkurat nå handler det om å levere noe helt annet enn post for den glade gjengen postansatte fra Oslo Postorkester. De deltar i NM for korps i Trondheim denne helga.
SPENNENDE: - Det kommer til å være høyt nivå i Trondheim, så det er umulig å si hvor godt vi kan gjøre det i NM, sier Tor Haagensen (nærmest). Men trivelig og moro blir det uansett, tilføyer han.

SPENNENDE: - Det kommer til å være høyt nivå i Trondheim, så det er umulig å si hvor godt vi kan gjøre det i NM, sier Tor Haagensen (nærmest). Men trivelig og moro blir det uansett, tilføyer han.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Korpset ble etablert så langt tilbake som i 1952, og dagens utgave holder høyt nivå. Forrige helg markerte de seg sterkt under en regional korpskonkurranse i Lillestrøm, og tok en tredjeplass. Onsdag gjorde de siste finpuss foran Norgesmesterskapet i Trondheim. Der inntar musikantene i Oslo Postorkester scena allerede i dag.

Kjempegodt miljø

Leder i korpset er Liv Bodil Sortodden, som til daglig jobber i Posthuset. Sammen med blant medmusikantene Thor Forshaug, Tor Inge Stokke, Audun Borgen og Ann-Christin Lindvær er hun spent på hva NM-deltakelsen kan bringe.

– Forrige helgs konkurranse ble en fin oppladning til NM-deltakelsen. Vi tok en tredjeplass der, og med litt finpuss i dag etter dommerevalueringene fra Lillestrøm, så håper vi å perfeksjonere formen. Men moro blir det uansett, smiler de blide musikantene.

Denne blide gjengen i Oslo Postorkester gleder seg til en innholdsrik NM-helg i Trondheim.

Denne blide gjengen i Oslo Postorkester gleder seg til en innholdsrik NM-helg i Trondheim.

Alf Ragnar Olsen

Mens de to førstnevnte har vært med i Oslo Postorkester siden 80-tallet, og er for veteraner å regne, er Tor Inge Stokke og Ann-Christin Lindvær «nye» i dette korpset. Førstnevnte startet for to år siden. Et halvt år etter startet Lindvær. Begge skryter av miljøet i korpset.

– Vi stortrives. Fra første dag blir man kjempegodt mottatt og inkludert her, og det er virkelig et fint fellesskap. Alt er veldig velorganisert, og det er høyt nivå på det musikalske, forteller de to. Begge har spilt korps siden oppveksten, og anbefaler alle musikanter som har lyst til å prøve noe nytt til å bli med.

Thor Forshaug og Liv Bodil Sortodden sier det alltid er plass til flere i korpset.

– Har du lyst til å bli med, er det bare å ta kontakt, sier de to.

Tidligere var korpset kun for postfolk. Men korpset er nå også åpent for folk som jobber utenfor Posten. Men det er fortsatt krav til at alle postmusikanter må ha egen postkasse, spøker hun - og tilføyer at post-pensjonister og aktive postfolk er fortsatt grunnfjellet i korpset.

Sterk konkurranse

Denne fredagen starter altså NM i Trondheim der i alt 111 korps fra hele landet deltar.

Tor Haagensen på baryton og dirigent Stina Widèn håper på fullklaff der. Da kan korpset hevde seg godt, mener de to. Samtidig understreker de at nivået er høyt.

– Det gjelder at mest mulig stemmer når vi inntar scena og er i gang. Det konkurreres i åtte divisjoner, og i vår divisjon er det 16 korps. Så det er rift om pallplassene. Men uansett blir det fint, sier Tor Haagensen.

– Helt klart, NM-helga er som en lang korps-fest. Folk drar fra arena til arena for å høre kjentfolk i andre korps spille, og vi har det alltid trivelig på tur. Korpsgjengen er virkelig flotte folk, sier dirigent Stina Widèn, som har ledet korpset siden 2018.

I dag er altså dagen. Nå er gjengen fra Oslo Postorkester igang. Er du spesielt interessert, men ikke tilstede i NM-byen, kan du i ettertid lytte til gjengen på Spotify.

– Ja, jeg har pleid å legge ut NM-opptredenene våre på Spotify, og det er planen i år også. Så bare følg med, smiler Liv Bodil Sortodden i korpset.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse