JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tone Wille gir seg som toppsjef i Posten

Tillitsvalgt er overrasket, men håper det blir en intern kandidat som tar over.
Hun startet i Posten i 2006 og ble konsernsjef i 2016, men neste år går Tone Wille av.

Hun startet i Posten i 2006 og ble konsernsjef i 2016, men neste år går Tone Wille av.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Tone Wille (60) har informert styret om at hun i løpet av 2024 ønsker å slutte som konsernsjef i Posten Bring AS etter 7 år i stillingen. 

Wille fortsetter inntil styret har funnet en etterfølger.

Tross omstilling og store nedbemanninger har Wille markert seg som en leder med positivt fortegn, mener divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen i Fagforbundet Post og Finans.

Nilsen sier at Wille har vært en dyktig og godt likt toppsjef.

– I det øverste toppsjiktet av norsk arbeidsliv er det vanlig at konsernsjefene ikke sitter så mange år. Sånn sett var hennes beslutning kanskje noe man kunne se komme, men likevel kom dette uventet på for meg da vi i konsernstyret ble informert i siste møte, sier Nilsen.

Høy tillit

Han betegner Wille som en ryddig og god toppleder, og slår fast at det vil bli spennende å se hvem som vil overta konsernsjefstillingen.

– Jeg håper i utgangspunktet det blir en person med bakgrunn fra Posten-konsernet. Vi har lang og god erfaring med det, noe Tone Wille selv er et godt eksempel på. Men Dag Mejdell er samtidig et godt eksempel på at også eksterne kandidater kan bli svært gode toppsjefer i Posten-konsernet. At Wille sier hun vil sitte til en etterfølger er klar, legger i alle fall til rette for en grundig og god rekrutteringsprosess, sier Nilsen.

UVENTET: Divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen i Fagforbundet Post og finans var overrasket over å få beskjeden om Willes avgang.

UVENTET: Divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen i Fagforbundet Post og finans var overrasket over å få beskjeden om Willes avgang.

Kai Hovden

Tone Wille startet i Posten i 2006 og ble konsernsjef i 2016. Konsernet har i et krevende marked levert gode resultater og lyktes med å vokse mer enn markedet innen pakker fra netthandel. 

– Vi har jobbet langsiktig og målrettet. I dag har Posten Bring høy tillit i befolkningen, fornøyde kunder og motiverte medarbeidere. Vi har styrket tjenestetilbudet, satset på innovasjon og bærekraft, sier Tone Wille. 

Wille er stolt av resultatene som er oppnådd: 

– Vi er Norges eldste selskap og har gjentatte ganger blitt kåret til det mest innovative. Vi kutter utslipp i tråd med Parisavtalen og ble i 2023 rangert som nest best på bærekraft i Norge av Sustainable Brand Index. Og nylig ble Posten Bring tildelt bransjens miljøpris 2023 av NHO Logistikk og Transport. 

Etter sju år som konsernsjef og til sammen 17 år i Posten Bring ønsker Tone Wille å fortsette å engasjere seg i utviklingen av norske og internasjonale virksomheter gjennom styrearbeid. Wille mener Posten Bring har et godt fundament for fremtiden.

– Vi omorganiserte i fjor for å få mer tempo og gjennomføringskraft i utviklingsarbeidet. I år har vi oppdatert strategien, satt nye ambisiøse mål og vi har en robust struktur og gode prosesser som gjør at de mange spennende initiativene som nå er på gang er i trygge hender, sier Wille i en pressemelding.

Starter rekruttering

Styret i Posten Bring starter nå en prosess for rekruttering av ny toppsjef. 

– Tone Wille har gjort en meget god jobb og satt sitt preg på Posten Brings utvikling. Både som CFO og CEO har hun levert solide resultater i krevende tider med pandemi og markedsuro. Posten Bring er i dag et konkurransekraftig og ledende nordisk logistikkonsern og er godt posisjonert for fremtiden. Hun har vært opptatt av menneskene i organisasjonen og utviklet konsernet til en nordisk virksomhet. Jeg vil takke Tone for hennes solide og gode lederskap, sier styreleder Anne Carine Tanum i en pressemelding.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse