JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sabler ned Frp-forslag

Fremskrittspartiets forslag om å gi kommunal lønn til barnepassere og praktikanter har ingenting å gjøre i et moderne samfunn, mener kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Hun fnyser av Frps forslag om å bruke inntil 145.000 kommunale kroner i året på å subsidiere en praktikant eller en dagmamma.

– Fremskrittspartiets holdninger til de minste barna er gått ut på dato, sier Halvorsen til Aftenposten.

Hun mener man ikke kan sammenlignet det å «betale en sekstenåring» for barnepass med et barnehagetilbud som ifølge Halvorsen dreier seg om mye mer. Frp må snart innse at gode barnehager først og fremst er viktig for barnas utvikling, mener statsråden.

– De må tenke større om de små, og ha mye større ambisjoner for de minste, sier Halvorsen.

– De minste ungene er som svamper på ny kunnskap, og jo mer vi vet om barns utvikling, desto viktigere vet vi at de første årene er, sier Halvorsen.

Forslaget fra Frp vil dessuten føre til at barnehagetilbudet blir svekket, frykter Halvorsen.

– Det vil kunne gjøre det vanskeligere for kommunen å praktisere retten til barnehageplass og kan true kvaliteten i de barnehagene vi allerede har, sier Halvorsen. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse