JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seks ukrainere har reist hjem

– Fire av de seks ukrainerne som dro hjem onsdag, har sagt at de vil tilbake til Norge, forteller Borgny Hauge Skogn i LO Haugesund og Omegn.

Borgny Hauge Skogn og leder Helge Larsen i fagforeningen har brukt måneder på å hjelpe det store antall ukrainske helsearbeidere, som ble lokket til landet. De ble stilt i utsikt språkopplæring og ansettelse, eller ”gull og fjell”, som en av sykepleierne uttalte det. I steden ble det jobb og 100 kroner dagen til mat. Les mer om ukrainerne

Sterke jenter

– Jeg fulgte de seks sist onsdag da de dro tilbake til Ukraina. Fire av dem har sagt at de vil tilbake hvis de får arbeid og arbeidstillatelse. Dette er sterke jenter med initiativ, så disse hører vi nok fra.

–Skal foreningen ha kontakt med dem i Ukraina?

–Vi har utvekslet adresser og skal ha kontakt med Smirnova Oksana. Hun snakker best norsk og har vært tolk for de øvrige.

– Hvor mange ukrainere befinner seg fortsatt i ditt distrikt?

– Flere enn disse seks har allerede reist tilbake. Vi vet om to som dro hjem for å gifte seg, og en mann forsvant fra området uten at det er grunn til mistanke om kriminalitet. Muligens befinner han seg fortsatt i landet.

Fire venter på svar

Fremdeles er det fire som ennå ikke har fått innvilget søknaden om refleksjon, slik at de fortsatt kan oppholde seg her. Ut fra tidligere behandling av tilsvarende søknader, er det grunn til å tro at heller ikke disse blir innvilget, svarer Borgny Hauge Skogn.

Les hva Fagforbundet skriver om bruk av innleid arbeidskraft

Warning
Annonse
Annonse