Serverte «burgere» i Berlin
Landbruksminister Lars Peder Brekk serverte spesialkomponerte burgere på matmessen i Berlin fredag.
Saken oppsummert
kjell.werner@anb.no
– Det heter ikke lenger burger, men berger, sa Brekk og lanserte tre Jarlsbergere og en Snøfriskberger.
Disse fire berger-variantene ble servert med norsk øl og akevitt for å symbolisere samarbeid og innovasjon.
Ingrediensene i de ulike bergerne er lam fra Lofoten, storfe fra innlandet, elg fra Agder, laks fra kysten kombinert med Snøfrisk og Jarlsbergost fra Møre og Romsdal. Alle bergerne anrettes i egne bergerbrød med karve og annet krydder.
Den norske standen på messen Grüne Woche er enda større enn i fjor. Målet er å lokke enda flere tyske turister til Norge.
– Tyskland er vårt viktigste utenlandsmarked. 22 prosent av våre utenlandske gjester kom i fjor fra Tyskland, sier Brekk og legger til at danskene til sammenlikning «bare» utgjør 12 prosent.
– Vi må tenke nytt og utradisjonelt om hvordan aktører innen mat og reiseliv kan samarbeide bedre innenfor og mellom de ulike regionene i Norge, sier Brekk.
Han lover tiltak for å gjøre lokalmaten mer synlig og tilgjengelig langs de nasjonale turistveiene. (ANB)


Nå: 0 stillingsannonser